Over Yuverta

Voel je thuis bij Yuverta

Met ingang van schooljaar 2021-2022 heten al onze scholen Yuverta.
Het is een originele, dynamische en open naam. Met indirecte verwijzingen naar jij, jeugd, groen en toekomst. We zijn er ontzettend trots op!

Een nieuwe naam = meer dan een nieuw jasje. Onze nieuwe naam staat voor wie en wat we willen zijn: Thuis in de Toekomst. We bieden onze leerlingen, studenten en cursisten een vertrouwde basis. Van daaruit kunnen ze zich voorbereiden op de toekomst.

‘Thuis in de toekomst’ heeft ook een belofte in zich: op onze vakgebieden zijn we innovatief en ondernemend. We kijken en lopen vooruit, bieden meerwaarde en zijn daarmee van betekenis. Op thema's die ertoe doen, zoals klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. We zijn op duurzame wijze verbonden met de toekomst van de wereld. Zelf en in samenwerking met anderen. Met het bedrijfsleven verkennen we de wereld van nu en morgen en samen met hen werken we aan een duurzame verbetering van ons onderwijs. 

Ons verhaal

Thuis in de toekomst

De reis van je eigen thuis naar je eigen toekomst is misschien wel de meest fundamentele die je doormaakt. Je gaat onder de vleugels vandaan om zelf te gaan vliegen. Je verkent je weg naar zelfstandigheid. Naar een beroep. En vaak reis je daarna nog verder, binnen je beroep of daar voorbij.

Kennis speelt in die reis een grote rol. Je hebt kennis nodig. Maar het gaat vooral om jezelf; je ambitie, je persoonlijke vaardigheden, je dromen, je zelfkennis, je talent in sociale omgang en samenwerking.

In die ontwikkeling is Yuverta een vertrouwde basis voor je. We bieden de geborgenheid van een goed thuis, waar je jezelf kunt zijn en jezelf kunt ontdekken. Met al je talenten en mogelijkheden, maar ook je twijfels en uitdagingen. En we zijn ook de basis waar je altijd terug kunt komen als je al werkt, maar nieuwe kennis en vaardigheden nodig hebt. De docenten staan altijd achter je, maar je hebt zelf de regie.

De route naar de toekomst loopt bij Yuverta over het blauw-groene pad. Je werkt aan je eigen ontwikkeling, maar ook aan die van de wereld.

Dat werk doe je op school en online, in teams en zelfstandig, binnen de deur of daarbuiten, in samenwerking met bedrijven en experts uit de regio. Het blauw-groene programma dat we bieden is veelzijdig, dynamisch en altijd in beweging. De wereld is dat tenslotte ook.

Ben je benieuwd naar je toekomst? Dan voel je je thuis bij Yuverta.

Onze scholen

Delen
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • WhatsApp