Het groene lyceum

Heb je havo in het schooladvies? Dan is dit iets voor jou!

Het groene lyceum

In 6 jaar je vmbo-t én mbo-4 diploma

Praktisch vervolgonderwijs voor leerlingen met havo-advies
Diploma vmbo én mbo-niveau 4, in 6 jaar tijd
Uitstekende voorbereiding op het hbo
Ook aandacht voor milieu, klimaat en leefomgeving
Goede persoonlijke begeleiding

Plezier van de praktijk

Leren door te doen. Dat is het groene lyceum. Je bent nieuwsgierig en onderzoekend. Je leert graag uit boeken, maar ook door dingen te doen. Samen met andere leerlingen werk je aan projecten over groene thema’s. Ook praktische vakken zoals voeding, dier, outdoor en groen staan op het rooster.

Kom kennismaken

Ben jij benieuwd of het groene lyceum bij jou past? Kom kennismaken! Voor dit schooljaar zitten alle voorlichtingsactiviteiten erop. Volgend schooljaar ben je natuurlijk van harte welkom. Houd onze website in de gaten voor de voorlichtingsagenda.

Veelgestelde vragen

Er is veel werk voor nieuwsgierige, onderzoekende doeners. Bij het groene lyceum komen alle duurzame ambities (SDG's) en dus ook milieu en klimaat aan bod. Je verkent de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst en ontdekt waar jij het verschil wilt gaan maken. Daarom heb je regelmatig stages om jouw interesses te ontdekken en een beeld te krijgen van jouw toekomst. 

Bij het groene lyceum leer je op je eigen manier. Jouw studieplanning, vorderingenen resultaten zijn altijd inzichtelijk via een electronische leeromgeving. Je gaat aan de slag met echte maatschappelijke uitdagingen uit de praktijk en maakt via projecten, excursies en stages alvast kennis met het bedrijfsleven. We dagen je uit op kennis én op jouw onderzoekende houding. Uiteraard krijg je de nodige theoretische vakken. Daarnaast ben je veel bezig in de praktijk door samen te werken in projecten of door stages. 
Zo ben je na 6 jaar bij het groene lyceum goed voorbereid op het hbo. 

Het groene lyceum is een kleine school, je kent de leerlingen en docenten. En zij kennen jou! Daarom kunnen docenten de begeleiding geven die jij nodig hebt of zelf wilt. Je kunt echt jezelf zijn en bepaalt je eigen (leer)route.  

Het groene lyceum wordt aangeboden in de plaatsen Eindhoven, Nijmegen, Utrecht, Kesteren en Horst.