Yuverta vmbo Horst biedt middelbaar onderwijs aan in het VMBO-Groen, één van de richtingen binnen het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren op alle niveaus van het MBO.

Voor de derde keer op een rij Superschool

Elsevier Weekblad heeft Yuverta vmbo Horst voor de derde keer beloond met het predikaat Superschool. Dit keer ontvingen we de eer voor het vmbo Gemengde/Theoretische leerweg. Onze vmbo Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg zijn beoordeeld met 'goed'.

Eco-School

Duurzaam omgaan met onze omgeving en materialen vinden wij belangrijk. Duurzaamheid is voor ons het gebruiken van regen voor de verzorging van onze planten. Het kweken van eigen kruiden en gewassen om deze te gebruiken tijdens de kooklessen. Wij gebruiken de mest van onze dieren als voeding voor de planten. Daarnaast verminderen we ons afval en scheiden we wat overblijft. We zetten de verwarming niet aan als de ramen open staan en we doen mee aan de warme truiendag.

We willen dat jij je veilig voelt op school, dat jij jezelf kunt zijn en vertrouwd voelt. Daarom hebben we een anti-pestprotocol. We ondernemen actie met gepeste leerlingen, pesters en meelopers. Maar nog belangrijker: we willen pesten voorkomen, binnen en buiten de school.