Yuverta activiteiten vmbo Horst

We vinden het belangrijk dat jij ook buiten de lessen om leert. Daarom organiseren wij allerlei leuke activiteiten, zoals de kennismakingsdagen, sportdagen, een carnavalsbal, themaweken en een buitenlandreis.

Elkaar leren kennen

Om elkaar goed  te leren kennen, organiseren we bij de start van het eerste jaar de kennismakingsdagen. Dan ga je samen allerlei leuke activiteiten doen. Ook door het jaar heen organiseren we leuke evenementen, zoals het carnavalsbal en de sportdag.

Burgerschap

In het kader van burgerschap worden verschillende activiteiten op school georganiseerd. Dat doen we om je maatschappelijke betrokkenheid te vergroten. Zo wordt je voorbereid om bewust, kritisch en verantwoordelijk deel te nemen aan de samenleving. We organiseren bijvoorbeeld de avond van de mantelzorger en er staat een maatschappelijke stage op het programma.

Themaweken

Tijdens de themaweken worden er onderwerpen behandeld die niet in de wekelijkse lessen opgenomen zijn. Zo behandelen we bijvoorbeeld het thema 'verkeer'. Tijdens deze themaweek bezoeken we een theatervoorstelling, komen ervaringsdeskundigen hun verhaal vertellen en zijn er spellen om je te wijzen op de risico's en gevaren in het verkeer. In het eerste jaar zijn er drie themaweken met verschillende onderwerpen.

Sportactiviteiten

Samen bewegen, actief meedoen en daardoor bewegen met plezier vinden we belangrijk. In het eerste jaar krijg je daarom niet alleen gymles, maar ga je ook zwemmen. 
Je volgt tijdens de lessen LO clinics en je gaat aan de slag met thema's zoals gezonde voeding. Elk jaar is er een sportdag, waar je kennis maakt met sporten die dan hip zijn. We betrekken veel verenigingen bij ons sportaanbod, zodat je met veel sporten kennis maakt. Denk aan skaten, waterskiën, handboogschieten, klimmen, boksen, obstakelrun en dansen.

Buitenlandse reizen

In verschillende leerjaren kun je deelnemen aan buitenlandse reizen. Bijvoorbeeld naar de Ardennen, Parijs en een skireis naar Oostenrijk. De reizen vinden deels plaats onder schooltijd.