Yuverta het groene lyceum Horst

Je vmbo-tl én mbo diploma in 6 jaar!

Yuverta het groene lyceum Horst

Heb jij havo in je advies en leer je graag door te doen? Bij Yuverta het groene lyceum Horst leer en werk je met dieren, bloemen, planten en techniek.
Je kunt dan in 6 jaar tijd je vmbo-tl diploma én een mbo niveau 4-diploma halen.
Daarna kun je uitstromen naar het hbo.

Kom Kennismaken

Op vrijdag 22 november 2024 is onze eerste open dag. Tussen 16.00 en 20.00 uur ben je van harte welkom om sfeer te komen proeven op onze school. 

Dit is Yuverta het groene lyceum Horst

Het groene lyceum is voor leerlingen met havo in hun advies, die makkelijk leren, maar ook actief bezig willen zijn. Het groene lyceum is een versnelde route, waarmee je in 6 jaar tijd zowel een vmbo-tl als een mbo-niveau 4 diploma haalt. Daarna kun je doorstromen naar het hbo.

Veel persoonlijke aandacht
Kleine school met een fijne sfeer
Praktijkles met dieren, bloem, groen en techniek
Verantwoordelijkheid, respect, groei en groen vinden we heel belangrijk. Deze waarden vind je in ons denken en doen.
Makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer

Maak kennis met het groene lyceum

Wil jij nog wat meer uitleg over het groene lyceum? Bekijk dan het filmpje.

Past het groene lyceum bij jou?

• heb jij havo in je advies?
• Wil je graag ook leren in de praktijk?
• Ben je van plan om later naar het hbo te gaan?
• Heb je interesse in groene thema’s?
• Bedenk je graag plannen?
• Vind je het leuk om op onderzoek uit te gaan?

Als je ‘ja’ hebt geantwoord op de meeste vragen, dan is het groene lyceum zeker geschikt voor jou!

Nog meer weten

Nee! Het groene lyceum bestaat in Nederland al tien jaar. Verschillende scholen in Nederland bieden deze vorm van onderwijs aan. Yuverta is de enige school in Horst en omstreken waar je het groene lyceum kunt volgen.

We zijn een 'groene' school. Dat betekent dat je bij ons - naast de gewone vakken - ook groene praktijkvakken krijgt. Je komt meer te weten over dieren, bloemen, planten en techniek.

Ook hebben we aandacht voor duurzaamheid. Zo zorgen we dat jij klaar bent voor de toekomst!

Op het groene lyceum verbinden we theorie en praktijk dus je leert door te denken en te doen. Je loopt stage en doet onderzoek. We werken zo veel mogelijk in echte (praktijk)situaties. Je volgt een aantal groene praktijkvakken.
Je gaat ook regelmatig buiten de school aan de slag. We organiseren excursies. 

Gaandeweg de opleiding combineren we steeds meer vakken en ga je op een projectmatige manier werken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een activiteit moet organiseren. Daarbij gebruik je je wiskunde kennis omdat je een prijsberekening moet maken, je kennis van Nederlands voor een e-mail en een uitnodiging en je kennis van dieren of voeding voor de activiteit zelf.

In de laatste jaren van je opleiding kan het zijn dat je óók lessen volgt op een van de andere Yuverta locaties in de omgeving.

Op school begeleiden we je heel uitgebreid bij het voorbereiden op je toekomst. We leren je zelf te onderzoeken wat er bij je past, waar je goed in bent en waar je extra aandacht aan moet besteden. Je leert je eigen leerroute te bepalen en te sturen. Zo helpen we je om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een hbo.
Docenten en leerlingen werken daarbij nauw met elkaar samen.

Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees de algemene schoolgids van Yuverta of de specifieke de schoolgids van deze locatie

Let op: dit is een voorbeeld. Het kan zijn dat er op Yunet een recentere versie is gepubliceerd.

Na het groene lyceum

Na het groene lyceum kun je naar een hbo-opleiding. Je zit niet vast aan het profiel Groen, je kunt ook opleidingen kiezen in andere richtingen. Bijvoorbeeld:

• accountancy
• bedrijfskunde
• bio-informatica
• docentenopleiding
• elektrotechniek
• biologie
• facility management
• verpleegkunde
• tuin- en akkerbouw
• informatica
• journalistiek
• milieukunde
...en nog veel meer.

Aanmelden voor onze school

De aanmelddagen voor het nieuwe schooljaar zijn geweest. We starten schooljaar 2024-2025 met één klas. Daarvoor hebben we niet hoeven loten. De leerlingen die zich hebben aangemeld ontvangen hier bericht over.

Wil je je toch nog aanmelden of wil je overstappen van school?

Veelgestelde vragen tijdens zomervakantie

Tijdens de zomervakantie van 8 juli tot en met 16 augustus 2024 is onze school gesloten. 

We hopen dat we je alvast op een aantal vragen antwoord kunnen geven. Heb je dringend contact nodig? Lees dan verder hoe je ons kan bereiken.

Wil je ons bellen? Wij zijn vanaf 8 juli tot en met 16 augustus niet bereikbaar. Vanaf maandag 19 augustus kun je ons weer bereiken.

Heb je vragen over de eerste schoolweek, het bestellen van een iPad/laptop, de schoolmaterialenlijst of andere praktische zaken? Vlak voor de zomervakantie ontvangen ouders en verzorgers van de leerlingen een e-mail met meer informatie over de start van het schooljaar. Daarin vind je ook informatie over wanneer de leerlingen naar school moeten komen, hoe de eerste schoolweek eruit ziet en wat ze mee moeten nemen. 

De leerlingen vinden deze informatie in Magister. 

Yuverta bestelt de schoolboeken en het digitaal lesmateriaal bij Iddink. Dit doen wij voor alle leerlingen. Je hoeft dus zelf geen schoolboeken te bestellen. De schoolboeken worden in de zomerperiode bij je thuis bezorgd. Je krijgt van Iddink bericht wanneer dit is.

Ben je op vakantie? Geen probleem. Iddink stuurt je dan een bericht over waar je de boeken kunt afhalen. 

Heb je vragen over schoolkosten? Stuur een mail naar financieel@yuverta.nl en je ontvangt van ons een persoonlijk antwoord.

Tijdens de zomervakantie zijn wij bij noodsituaties (zoals een ongeluk, ziekte of overlijden) op maandag tot en met vrijdag te bereiken op het telefoonnummer: 030 - 6345 134

Belangrijk: dit nummer is alleen bedoeld voor calamiteiten. In andere gevallen kun je contact opnemen, zoals we hebben aangegeven in de antwoorden hierboven.

 

Contact

Yuverta het groene lyceum Horst

Spoorweg 8, 5963 NJ Horst