omhoog
Yuverta vmbo Horst

Ons onderwijs

Leerwegen op het vmbo

Bij Yuverta vmbo Horst volg je één van deze leerwegen:

 • Basisberoepsgerichte leerweg (vmbo basis)

  Met je vmbo-basis diploma kun je naar een mbo-opleiding op niveau 2.

  De nadruk ligt op praktische invulling van de opleiding. 4 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 4 profielmodules en 4 keuzevakken.

 • Kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo kader)

  Na vmbo kader kun je een mbo-opleiding op niveau 3 volgen. Soms kun je ook beginnen aan een niveau 4-opleiding.

  5 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 4 profielmodules en 4 keuzevakken.

 • Gemengde / theoretische leerweg (vmbo glt)

  Met je diploma kun je naar alle mbo-opleidingen op niveau 3 en 4.

  6 of 7 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 2 profielmodules en 2 keuzevakken.

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij Yuverta helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Yuverta vmbo Horst mag zich al sinds 2012 Excellente School noemen voor de goede onderwijsresultaten en het programma gericht op samenwerking met de omgeving.

Vakken

Je krijgt de verplichte theorievakken, zoals Nederlands en wiskunde. We zijn een groene school. Daarom leer je bij ons ook veel over dieren, bloem, natuur, voeding, techniek en outdoor. Dat doe je niet alleen met theorie, maar vooral door te doen!

Begeleiding

Welke leerweg jij ook kiest, we helpen je om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. En heb je extra hulp nodig met leren? Dan helpen we je daarbij.

Dyslexie en dyscalculie

Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan heb je recht op extra faciliteiten. Je krijgt bijvoorbeeld meer tijd bij een toets.

Studiekeuze

We helpen je bij het maken van je studiekeuze. Misschien wil je naar het mbo of doorleren op de havo. We helpen je te ontdekken wat bij jou past.

Geslaagd?

Met je diploma ben je goed voorbereid op het mbo. Je kunt doorstromen naar alle sectoren binnen het mbo. Wil je dus na vier jaar groen-onderwijs liever iets met welzijn of economie? Dan kan dat.

Delen
 • Facebook
 • Twitter
 • E-mail
 • WhatsApp
 • LinkedIn