omhoog

Onze school

Groen denken en doen

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta vmbo Houten is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld. Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen? Dan is Yuverta vmbo Houten iets voor jou!

Duurzaam

Bij Yuverta vinden we duurzaamheid belangrijk. Wat is duurzaamheid nou eigenlijk? Nou gewoon, dat je je flesje water weer vult in plaats van een nieuwe te kopen. Dat de verwarming niet aangaat als de ramen open staan. En dat we afval gescheiden inzamelen. Zo kweken we groenten in onze kas die we weer gebruiken in de kooklessen. En we gooien niets weg, want met de restjes maken we onze dieren blij. Zo maken we duurzaamheid ook leuk en leerzaam.

Gezond eten: daar doen we wat mee!

Gezond eten is belangrijk, daarom hebben we een gezonde schoolkantine. We verkopen fruit en gezonde broodjes. Maar niet alleen de kantine is gezond. Ook in onze kooklessen besteden we aandacht aan gezonde voeding. Het schoolgebouw en schoolterrein zijn rookvrij. En natuurlijk zijn onze schoolfeesten alcoholvrij. 

Eco-Schools

Onze school heeft een zilveren certificering voor Eco-Schools, een internationaal keurmerk voor duurzame scholen. Door met duurzaamheid in de lessen bezig te zijn, leer je dat jijzelf invloed hebt op je leefomgeving. En dat je, door zelf bewuste keuzes te maken, kunt bijdragen aan een betere en groenere wereld.

Duurzaamheid is voor ons het gebruiken van regen voor de verzorging van onze planten. Het kweken van eigen kruiden en gewassen om deze te gebruiken tijdens de kooklessen. Wij gebruiken de mest van onze dieren als voeding voor de planten. Daarnaast verminderen we ons afval en scheiden we wat overblijft. We zetten de verwarming niet aan als de ramen open staan.  

 

Uitjes en activiteiten

School is meer dan leren. Zo organiseren we zelf een kerstmarkt en doen we mee aan NLdoet. Ook is er een fanatieke sportdag en zijn er leuke uitjes en excursies. We gaan op kamp naar Ameland. In klas drie gaan we naar de Ardennen of Londen! Natuurlijk ben je ook van harte welkom op het jaarlijkse filmfestival en het schoolfeest. 

Delen
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • WhatsApp