Yuverta vmbo Houten

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Yuverta vmbo Houten is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek, maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en groene balkons van flats en kantoren met muren vol planten. De nieuwe groene wereld. Wil jij ook je steentje bijdragen? Dan is Yuverta vmbo Houten écht iets voor jou!

Wat biedt Yuverta vmbo Houten?

• Duurzaamheid

Op onze school vinden we duurzaamheid belangrijk! Maar wat is duurzaamheid eigenlijk? Samen ervoor zorgen dat we de aarde kunnen doorgeven aan de toekomstige generatie. En hoe doe je dat? Nou gewoon! Water drinken uit een herbruikbare fles in plaats van nieuwe flesjes kopen. De verwarming een graad lager zetten. Ons afval gescheiden inzamelen. Het gebruiken van regenwater voor de verzorging van onze planten. Het kweken van eigen kruiden en gewassen om deze te gebruiken tijdens de kooklessen. En met groente- en fruitresten van de kooklessen maken we onze dieren weer blij. Dat is allemaal duurzaamheid! Via onze lessen geven we de leerlingen mee wat duurzaam denken en doen is. Op een leuke en leerzame manier.

• Uitjes en activiteiten

School is meer dan leren. Zo organiseren we zelf een kerstmarkt en doen we mee aan NLdoet. We hebben een fanatieke sportdag en we gaan op leuke uitjes en excursies, zoals een kamp naar Ameland. In de derde klas ga je zelfs naar de Ardennen of Londen! Ook ben je als leerling van harte welkom op het jaarlijkse filmfestival en het schoolfeest.

• Gezonde voeding

Gezond eten vinden we belangrijk. Wij hebben dan ook een gezonde schoolkantine, waar we fruit en gezonde broodjes verkopen. Ook in onze kooklessen besteden we aandacht aan gezonde voeding. Het gehele schoolgebouw en schoolterrein zijn rookvrij. En natuurlijk zijn onze schoolfeesten alcoholvrij.

• Eco-schools

Onze school heeft een zilveren certificering voor Eco-Schools, een internationaal keurmerk voor duurzame scholen. Door met duurzaamheid in de lessen bezig te zijn, leer je dat jijzelf invloed hebt op je leefomgeving. En dat je, door zelf bewuste keuzes te maken, kunt bijdragen aan een betere en groenere wereld.