omhoog
Yuverta vmbo Houten

Ons onderwijs

Leerwegen op het vmbo

Bij Yuverta vmbo Houten volg je één van deze leerwegen:

 • Basisberoepsgerichte leerweg (vmbo basis)

  Met je diploma vmbo-b kun je naar een mbo-opleiding op niveau 2.

 • Kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo kader)

  Met je diploma vmbo-k kun je naar een mbo-opleiding op niveau 3 en soms ook naar niveau 4.

 • Gemengde leerweg (vmbo gl)

  Met je vmbo-gl diploma kun je naar alle mbo opleidingen op niveau 3 en 4.

  Het is mogelijk om examen te doen in een extra theorievak. Dan moet je natuurlijk wel goede cijfers halen en het gaat altijd in overleg met school. Je diploma kan dan na het examen omgezet worden in het vmbo-diploma theoretische leerweg.

 • Theoretische leerweg (vmbo tl)

  Op ons vmbo kun je een maatwerk-traject volgen. Leerlingen die de gemengde leerweg volgen kunnen een extra examenvak kiezen. Bij voldoende examen resultaat kan het gemengde leerweg diploma omgezet worden naar een diploma van de theoretische leerweg. 

  Ook leerlingen die de basisberoepsgerichte leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg volgen kunnen één of meerdere vakken op een hoger niveau afronden.

  Met je diploma vmbo-tl kun je doorstromen naar een mbo opleiding op niveau 4. Ook kun je met dit diploma naar de havo.

Vakken

Je krijgt de verplichte theorievakken, zoals Nederlands, wiskunde, Engels en biologie. We zijn een groene school. Daarom leer je bij ons veel over dieren, bloemen, natuur en voeding. Dat doe je niet alleen uit boeken, maar vooral door met je handen te werken! In de onderbouw krijg om de zes weken twee andere vakken. Dit noemen we de carrousel. Tijdens de carrousel-lessen maak je kennis met verschillende praktijkvakken en leer je van alles over de vakken bloem, groen, dier, koken en agrarische techniek. Daarnaast is er ook ruimte voor oriëntatie buiten de "groene" vakken, zoals verzorging en sport. Samenwerken staat centraal binnen alle thema’s. Wij bieden je de kans om te kijken waar jouw interesses en talenten liggen! 

iPad

Alle leerlingen in klas 1 en 2 hebben een eigen iPad. Met de iPad leer je op je eigen manier en in je eigen tempo. Je gaat op zoek naar creatieve oplossingen. We leren je ook hoe je goed en verantwoord moet omgaan met de iPad, het internet en de digitale wereld. Ouders bepalen zelf waar ze de iPad kopen. Via school is de iPad te koop met 30% korting. Daarnaast is er een betalingsregeling mogelijk en zijn er oplossingen voor gezinnen met minimale financiële middelen.

Themaklassen

Bij Yuverta vmbo Houten bieden we verschillende themaklassen aan:

 • Paard

  Naast de gewone vakken als Nederlands, Engels en aardrijkskunde, heb je elke week 3 uur voor de paardenklas. Van paarden verzogen tot aan paardrijden. De praktijklessen zijn op een manege in de buurt. Daar krijg je rijlessen van een deskundig instructeur. Kun je al paardrijden? Dan worden de lessen daarop aangepast. Ook leer je met paarden omgaan en leer je alles over de verzorging en de voeding van het paard.

 • Koken

  De Kookklas wordt binnen het vaste schoolprogramma aangeboden. Je volgt dus gewoon het vaste vmbo-programma. Elke week wordt er een dagdeel gereserveerd voor de Kookklas. Je krijgt theorielessen en je volgt praktijklessen.
  Met thema's als: waar ons voedsel vandaan komt. Hoe het groeit en bloeit. En waarom het belangrijk is om goed en gezond te eten.

 • Carrousel

  In de onderbouw krijg je iedere 12 weken een ander praktijkvak. Dit noemen we de carrousel. Je krijgt elke week een dagdeel carrousel. Tijdens deze lessen maak je kennis met verschillende praktijkvakken en je leert hier van alles over de vakken bloem, groen, dier, koken en agrarische techniek. Samenwerken staat centraal binnen alle thema’s. Een mooie kans om te kijken waar jouw talenten en interesses liggen!

Delen
 • Facebook
 • Twitter
 • E-mail
 • WhatsApp
 • LinkedIn