Yuverta vmbo Horst

Zoek jij een kleine en gezellige school?

Klein en persoonlijk

Voel je dan thuis bij Yuverta vmbo Horst. Wij zijn een kleinschalige, groene vmbo-school. Bij ons leer en werk je met
dieren, bloemen, planten en techniek. Met persoonlijk onderwijs helpen we je jouw talent te ontdekken en te ontwikkelen. 

Kom kennismaken

Alle kennismakingsmomenten zijn geweest. 
Wil jij graag een kijkje nemen op onze school? Dat kan volgend schooljaar weer. Dan heten we je van harte welkom op onze open dagen en meeloopdagen.

Dit is Yuverta vmbo Horst

Wij geven onderwijs met lef! Bij ons word je gezien, leer je groeien door te doen en thuis te zijn in de toekomst. Dit alles doen we in een groene omgeving en samen mét onze omgeving. Ons onderwijs is anders georganiseerd, meer flexibel, meer “in het veld”, meer samen met partners in onze regio. En altijd met extra aandacht voor jouw talent.

Verantwoordelijkheid, respect, groei en groen vinden wij heel belangrijk. Deze waarden vind je in ons denken en doen.

Veel persoonlijke aandacht
Kleine school met een fijne sfeer
Praktijkles met dieren, bloem, groen, voeding en techniek
Makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer

We nemen je mee

Hoi! Wij geven je een rondleiding door onze school. We informeren je onder andere welke leerwegen er bij ons zijn, laten je verschillende vakken zien en vertellen over de sfeer op school.

Waar wij in uitblinken


Ondersteuning

Wij hebben veel aandacht voor persoonlijke ontplooiing. Daarom letten we, naast voldoende kennis opdoen en vaardigheden aanleren, ook op de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling. Met een uitgebreide ondersteuningsstructuur die verschillende niveaus doorloopt, kunnen wij optimaal een hulpvraag oppakken.

Leergebieden

Ons onderwijs is in leergebieden geroosterd en georganiseerd. Dat doen we om optimaal ruimte te maken voor talentontwikkeling. Ook geeft dit ons de mogelijkheid om binnen en buiten de school te leren. Op deze manier kunnen we onderwijs en ondersteuning op maat geven.
In leerjaar 1 en 2 zitten leerlingen van alle niveaus bij elkaar in de klas (heterogene brugklassen). Zo krijgt iedereen evenveel kans om het beste uit zichzelf te halen.

Nog meer weten?

 

 

 

Ja, wij werken op school regelmatig met digitale leermiddelen. Daarom vragen we je een laptop aan te schaffen. Wij raden je aan om deze via The Rent Company aan te schaffen. Meer informatie hierover vind je op www.easy4u.nl.

Bij dyslexie of dyscalculie krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. Ook bieden we extra ondersteuningslessen aan.

Voor leerlingen die de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs lastig vinden, hebben we het ondersteuningstraject FLOW. Daarin worden zij persoonlijk begeleid naar een fijne overgang.

Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees de algemene schoolgids van Yuverta of de specifieke de schoolgids van deze locatie

Let op: dit is een voorbeeld. Het kan zijn dat er op Yunet een recentere versie is gepubliceerd.

Het groene lyceum: iets voor jou?

Heb je een havo-advies en leer je graag door te doen. Dan is het groene lyceum misschien iets voor jou! Het is een versnelde, praktische route. Je haalt in 6 jaar een vmbo-tl én een mbo-niveau 4 diploma. Daarna kun je naar het hbo.

Aanmelden voor onze school

De aanmelddagen voor het nieuwe schooljaar zijn geweest. Wil je je toch nog aanmelden of wil je overstappen van school?

Contact

Yuverta vmbo Horst

Spoorweg 8, 5963 NJ Horst