omhoog
Yuverta vmbo Oegstgeest

Ons onderwijs

Leerwegen op het vmbo

Bij Yuverta vmbo Oegstgeest volg je één van deze leerwegen:

 • Basisberoepsgerichte leerweg (vmbo basis)

  Met je vmbo-basis diploma kun je naar een mbo-opleiding op niveau 2.

 • Kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo kader)

  Na vmbo kader kun je een mbo-opleiding op niveau 3 volgen. Soms kun je ook beginnen aan een niveau 4-opleiding.

 • Gemengde leerweg (vmbo gl)

  Met je diploma kun je naar alle mbo-opleidingen op niveau 3 en 4.

Vakken

Je krijgt de verplichte theorievakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde, NASK (natuur- en scheikunde), biologie, mens en maatschappij en Spaans (alleen bij gl). We zijn een groene school. Daarom leer je bij ons ook veel over dieren, natuur, voeding en techniek. Dat doe je niet alleen met theorie, maar vooral door te doen!

Begeleiding

Je eerste aanspreekpunt is altijd je mentor. Hij of zij kent jou goed en je kunt bij je mentor met alles terecht. Als je extra begeleiding nodig hebt, dan hebben we een team leerlingbegeleiders, die je door kan verwijzen naar specialisten die jou extra hulp kunnen bieden. Dat kan zijn omdat je dyslectisch bent, je niet lekker in je vel zit of omdat je last hebt van faalangst. Gelukkig doen we er alles aan om jou te helpen. Bijvoorbeeld door gesprekken met je te voeren of je een training te laten volgen. Als je dyslectisch bent, krijg je een dyslexiepasje. Hierop staat hoe de leraren het voor jou makkelijker kunnen maken. Zo kun je bijvoorbeeld extra tijd krijgen voor het maken van toetsen.

Steunles

Vind je sommige dingen van een vak moeilijk, dan kun je steunles krijgen van een vakdocent. Dit gebeurt op afspraak. Eerst wordt er gekeken wat je zelf al hebt gedaan. Als blijkt dat je nog meer zelf kunt doen, gebeurt dat eerst. Mocht het dan nog steeds niet lukken, dan kun je in gesprek gaan met je mentor. Die kan je dan opgeven voor steunles.

Dyslexie

Heb je moeite met lezen of schrijven? Dan heb je misschien dyslexie. Als dyslexie is vastgesteld, is dat vaak al op de basisschool ontdekt. Voor ons is het belangrijk om te weten of je dyslexie hebt, want dan kunnen we je beter helpen. Je krijgt dan bijvoorbeeld extra tijd, een tekst met een groot lettertype of de tekst via een koptelefoon. Onze coördinator onderwijsondersteuning en de dyslexiecoaches bepalen op basis van je dyslexieverklaring samen met jou wat voor jou de beste ondersteuning is.

Geslaagd?

Met je diploma ben je goed voorbereid op het mbo. Je kunt doorstromen naar alle sectoren binnen het mbo. Wil je dus na vier jaar groen-onderwijs liever iets met welzijn of economie? Dan kan dat.

Delen
 • Facebook
 • Twitter
 • E-mail
 • WhatsApp
 • LinkedIn