omhoog
Yuverta vmbo Houten

Meld je aan

Wil jij je aanmelden bij Yuverta vmbo Houten? Wat leuk om te horen! We kijken ernaar uit om jou te helpen groeien. Bij Yuverta zet jij de eerste stappen richting jouw toekomst.

Aanmelden voor leerlingen uit Utrecht-Zuid

Alle scholen in regio Utrecht-Zuid hebben dezelfde aanmeldprocedure: dit loopt via de basisschool. Deze aanmeldprocedure geldt voor leerlingen uit Houten, Lopik, Nieuwegein, IJsselstein en Vianen.

Aanmelden voor leerlingen buiten Utrecht-Zuid

Woon je niet in Houten, Lopik, Nieuwegein, IJsselstein of Vianen? Dan kun jij je aanmelden via Onderwijstransparant (OT). Omdat dit kan zorgen voor extra werkdruk voor de basisschooldocent, accepteren wij ook tijdelijke conceptaanmeldingsformulieren. In dat geval ontvangen wij graag op een later tijdstip het ‘echte’ aanmeldformulier.

Maakt jouw bassischool geen gebruik van OT? Download hieronder het formulier en mail het naar vmbo.houten@yuverta.nl. Heb je nog vragen? Bel dan naar 030-6377024, we helpen je graag verder.

Themaklassen: paard, koken en carrousel

Naast een niveau kun jij je ook aanmelden voor een themaklas: paard, koken of carrousel (verschillende thema’s). Je bent hier ongeveer een dagdeel per week mee bezig. We delen leerlingen op volgorde van (ondertekende) aanmelding in. Voor de paardenklas en kookklas is het aantal plaatsen beperkt. Zit een themaklas vol? Dan word je ingedeeld bij de Carrouselklas. Je ontvangt hierover bericht.

Voor de paardenklas en kookklas worden extra kosten in rekening gebracht (Kookklas €80,- per jaar. Paardenklas €175,- per jaar).

Tot wanneer kun je je aanmelden?

Aanmelden voor de eerste ronde kan tot uiterlijk 14 maart 2022. Onze school maakt geen gebruik van loting. Het aanmeldingsformulier moet voorzien zijn van de handtekening van 1 van de ouders/verzorgers. Bij het ontbreken van de handtekening nemen wij de aanmelding niet in behandeling en sturen wij deze terug.

Voor de 2e ronde kun je je alleen aanmelden als er op 1 april 2021 op onze site aangegeven staat dat wij nog plaats hebben. Aanmelden voor de tweede ronde kan tot uiterlijk 6 april 2022 voor 17:00 uur.

Wanneer ben je geplaatst?

  • Op 1 april 2022 krijg je schriftelijk te horen of je geplaatst bent (dit gaat om de eerste ronde). Onze school maakt geen gebruik van loting.
  • Mocht uit het onderwijskundig rapport (OKR) blijken dat we de leerling niet in zijn/haar onderwijsbehoefte kunnen voorzien, bespreken wij dit met de basisschool, leerling en ouders. In dat geval gaan we samen op zoek naar een passende plek voor de leerling.
  • Alle leerlingen die aan de tweede ronde deelnemen, krijgen op 7 april 2021 schriftelijk bericht of ze geplaatst zijn.
  • Alle leerlingen waarvan bijstelling van het schooladvies aan de orde is, zullen geplaatst worden op het niveau dat geadviseerd wordt na bijstelling.
Delen
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • WhatsApp
  • LinkedIn