Yuverta vmbo Den Bosch

Ontdek onze school

Voel je thuis bij Yuverta vmbo Den Bosch

Yuverta vmbo Den Bosch is een actieve, praktijkgerichte school met oog voor mens en omgeving. Wij laten je zien hoe ver je kunt komen als doener. Want de doeners gaan het maken! De maatschappij staat te springen om slimme handjes en mensen die een vak kunnen uitoefenen. Je gaat bij ons aan de slag met thema's die er toe doen. Van het klimaat, milieu, duurzaamheid tot voeding.

Je leert bij ons veel door te doen, je leert plannen, samenwerken, flexibel zijn en doorzetten. Dit zijn vaardigheden waar je later in ieder beroep of studie iets aan hebt.

Kom kennismaken

Leuk dat je met ons wilt kennismaken! We bieden jou verschillende mogelijkheden om onze school te ontdekken en de sfeer te proeven. We hebben offline en online voorlichtingsmomenten. Kom je langs? Binnenkort kun je je aanmelden voor de kennismakingsmomenten. 

Meeloopdagen: Twijfel jij enorm over je schoolkeuze en kom je er maar niet uit? Speciaal voor alle twijfelaars zijn er op 19 en 26 feb en 4 maart meeloopmomenten. Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus als je al weet dat je voor Yuverta kiest, dan hoef jij je hiervoor niet op te geven. Deze momenten zijn echt bedoelt voor de kinderen die nog geen keuze gemaakt hebben. 
Klik op de button hieronder als je een middag wilt lopen.

Onze onderwijsontwikkeling

Wat zeggen onze leerlingen

Aanmelden op Yuverta vmbo Den Bosch

Zit jij in groep 8 en wil je je aanmelden voor de brugklas?
Ga je komend schooljaar verhuizen en kom je in Den Bosch wonen? Of zoek jij een andere vmbo-school in Den Bosch?

Dan zou je je kunnen aanmelden bij Yuverta vmbo Den Bosch!
We kijken er naar uit om jou te helpen groeien! Bij Yuverta zet je de eerste stappen richting de toekomst.

Aanmelden voor schooljaar 2024-2025

vmbo DenBosch klimmuur jongen

Waarom kiezen leerlingen onze school

Casper: Ik heb voor deze school gekozen omdat ik met mijn handen wil werken en ik lekker bezig ben. 

Evalien: Ik heb gekozen voor deze school omdat ik heel veel met dieren bezig ben.  

Alecia: Ik heb voor deze school gekozen omdat je hier mag zijn wie je bent en je wordt gezien. 

Onze school

Groen onderwijs wil zeggen dat we onderwerpen als dier, bloem, voeding, outdoor en groen in ons onderwijs samenvoegen. Heel veel banen in de toekomst, zullen in de groene sector zijn.

Onze school is persoonlijk en overzichtelijk. We vinden het belangrijk dat jij je snel thuisvoelt op onze school. Wij houden van hard werken, maar wel met veel plezier. Wanneer je je diploma hebt gehaald kun je naar alle richtingen binnen het mbo doorstromen die passen bij jouw niveau.

 

Alle leerwegen aanwezig
Maatwerk vakken: ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent
Veel persoonlijke aandacht
Je werkt met je eigen laptop

Samen maken wij...

...van onze school een veilige en prettige school waar leerlingen zich thuis voelen en iedereen kan zijn wie je wilt zijn. We zijn een grote school met ruim 600 leerlingen, maar wel kleinschalig georganiseerd met optimale aandacht voor onze leerlingen. Jij wordt écht gezien en krijgt aandacht zodat je kan groeien.

Ieder kind ontwikkelt zich. We zorgen ervoor dat we onze leerlingen blijven uitdagen. Door het aanbieden van zoveel mogelijk maatwerk, halen we eruit wat erin zit.

Nog meer weten?

Is nog niet alles duidelijk? Hiernaast staan nog enkele onderwerpen. Wil je nog meer weten, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. En als je wil, bieden we ook ondersteuningslessen aan.

Je krijgt bij ons de begeleiding die je nodig hebt. Een goede begeleiding zorgt namelijk voor een goede en fijne schooltijd. Je kunt niet alleen hulp krijgen bij het leren, maar ook als je niet zo lekker in je vel zit of bij het maken van keuzes op school.

Iedere leerling krijgt twee jaar lang dezelfde mentor. De mentor is de contactpersoon voor de leerling en ouders, tussen de klas, de vakdocent en de leerjaarcoördinator. Hij is de sleutelfiguur in het voortijdig signaleren en onderkennen van problemen van leerlingen. De mentor is het directe aanspreekpunt voor ouders.

Je krijgt theorievakken (om te leren) zoals Nederlands, Engels, wiskunde, mens en maatschappij, natuur- en scheikunde en biologie. Wiskunde is bij ons een examenvak. Daarnaast krijg je ook mentorlessen, kunst & cultuur en gymnastiek.

Ook krijg je bij ons praktijkvakken. Wij zijn een vmbo-school met het profiel Groen. Daarom volg je bij ons praktijkvakken die binnen dit profiel passen en leer je bij ons over natuur, dier en voeding. 

In de onderbouw maak je tijdens de praktische profiel oriëntatie (PPO) kennis met onze 'groene' praktijkvakken: Bloem, Dier, Groen, Outdoor en Voeding. In de bovenbouw maak je een keuze voor een verdieping in bepaalde praktijkvakken. Wanneer je je diploma hebt gehaald kun je naar alle richtingen binnen het mbo doorstromen die passen bij jouw niveau.

We zijn een 'groene' school. Dat betekent dat je bij ons - naast de gewone vakken - ook groene praktijkvakken krijgt. Groen onderwijs wil zeggen dat we onderwerpen als dier, bloem, voeding, outdoor en groen in ons onderwijs samenvoegen. Ook hebben we aandacht voor duurzaamheid. Zo zorgen we ervoor dat jij klaar bent voor de toekomst!

En met je diploma kan je uitstromen naar alle mbo-richtingen die passen bij jouw niveau.

Stage lopen is een goede manier om te ervaren hoe het er in de praktijk aan toegaat en om jezelf beter te leren kennen. Door een stage krijg je een beter beeld over wat je wel en niet leuk vindt en waar je goed in bent. Dit helpt je bij het kiezen van een vervolgopleiding en je beroep.

Leerlingen lopen bij ons op school ieder leerjaar stage. De inhoud en het aantal stagedagen verschilt per jaar. 

Soms hebben leerlingen extra ondersteuning nodig om goed te kunnen functioneren op school. Onze school biedt deze ondersteuning met hulp van andere instanties. Alles blijf erop gericht dat de leerling zich optimaal ontwikkelt.

Onze samenwerkingspartners zijn onder andere:

  • Basisteam Jeugd en Gezin (BJG)
  • Schoolmaatschappelijk werker - Farent
  • Schooljongerenwerkers van PowerUp073
  • ’S-PORT

Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees de algemene schoolgids van Yuverta of de specifieke de schoolgids van deze locatie

Let op: dit is een voorbeeld. Het kan zijn dat er op Yunet een recentere versie is gepubliceerd.

Samenwerken in de regio

Door samen te werken leren we elkaar beter kennen. En ontstaan er mogelijkheden waar onze school en leerlingen profijt van hebben. 

Ben je benieuwd met welke partijen we werken, meer informatie vind je hier.

Wij doen het

Het verzorgen van dieren, robots in elkaar zetten, podcasts opnemen, sportdagen, gala, mountainbiken en op kamp gaan: dit zijn voorbeelden van de vele activiteiten die we bij Yuverta vmbo Den Bosch doen. 

School is meer dan alles lessen volgen.

Wij doen het

Het verzorgen van dieren, robots in elkaar zetten, podcasts opnemen, sportdagen, gala, mountainbiken en op kamp gaan: dit zijn voorbeelden van de vele activiteiten die we bij Yuverta vmbo Den Bosch doen. 

School is meer dan alles lessen volgen.

vmbo stage buitenland
Noud liep stage in Denmarken
Interview
Tiamo liep stage bij defensie
Podcast
Luister 4 podcasts over Yuverta vmbo Den Bosch
video
Dit is Yuverta
Video
Leerlingen schitteren op Skills Talents

Virtuele tour door school

Wil jij weten hoe onze school er van binnen uitziet? Klik op de pijl en ga naar binnen. Kijk rustig rond. Klik op de driehoekjes en dan krijg je alles te zien. Onderweg kun je filmpjes en informatie bekijken.

Veel kijkplezier!

Contact

Yuverta vmbo Den Bosch

Hervensebaan 7, 5232 JL 's-Hertogenbosch