Yuverta vmbo Den Bosch

Yuverta vmbo Den Bosch

Ontdek onze school

Voel je thuis bij Yuverta vmbo Den Bosch

Yuverta vmbo Den Bosch is een actieve, praktijkgerichte school met oog voor mens en omgeving. Wij laten je zien hoe ver je kunt komen als doener. Want de doeners gaan het maken! De maatschappij staat te springen om slimme handjes en mensen die een vak kunnen uitoefenen.
Je leert bij ons veel door te doen, je leert plannen, samenwerken, flexibel zijn en doorzetten. Dit zijn vaardigheden waar je later in ieder beroep of studie iets aan hebt later.

Aanmelden op Yuverta vmbo Den Bosch

Wil je je aanmelden bij Yuverta vmbo Den Bosch? Wat fijn om te horen! We kijken er naar uit om jou te helpen groeien. Bij Yuverta zet je de eerste stappen richting de toekomst.

Aanmelden voor schooljaar 2023-2024

Wat zeggen onze leerlingen

Onze school

Groen onderwijs wil zeggen dat we onderwerpen als dier, bloem, voeding, outdoor en groen in ons onderwijs samenvoegen. Heel veel banen in de toekomst, zullen in de groene sector zijn.

Onze school is persoonlijk en overzichtelijk. We vinden het belangrijk dat jij je snel thuisvoelt op onze school. Wij houden van hard werken, maar wel met veel plezier.

 

Alle leerwegen aanwezig
Maatwerk vakken: ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent
Veel persoonlijke aandacht
Je werkt met je eigen laptop

Kom kennismaken

Leuk dat je met ons wilt kennismaken! We bieden jou verschillende mogelijkheden om onze school te ontdekken en de sfeer te proeven. We hebben offline en online voorlichtingsmomenten. Kom je langs?

Open dag: onze open dag was op 29 januari 2023 van 11.00-15.00 uur. 

Meelopdagen: Helaas bieden wij dit jaar geen meeloopdagen aan voor leerlingen van groep 8. 

Samen maken wij...

...van onze school een veilige en prettige school waar leerlingen zich thuis voelen en iedereen kan zijn wie je wilt zijn. We zijn een grote school met ruim 600 leerlingen, maar wel kleinschalig georganiseerd met optimale aandacht voor onze leerlingen. Jij wordt écht gezien en krijgt aandacht zodat je kan groeien.

Ieder kind ontwikkelt zich. We zorgen ervoor dat we onze leerlingen blijven uitdagen. Door het aanbieden van zoveel mogelijk maatwerk, halen we eruit wat erin zit.

Nog meer weten

Is nog niet alles duidelijk? Hiernaast staan nog enkele onderwerpen. Wil je nog meer weten, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. En als je wil, bieden we ook ondersteuningslessen aan.

Je krijgt bij ons de begeleiding die je nodig hebt. Een goede begeleiding zorgt namelijk voor een goede en fijne schooltijd. Je kunt niet alleen hulp krijgen bij het leren, maar ook als je niet zo lekker in je vel zit of bij het maken van keuzes op school.

Iedere leerling krijgt twee jaar lang dezelfde mentor. De mentor is de contactpersoon voor de leerling en ouders, tussen de klas, de vakdocent en de leerjaarcoördinator. Hij is de sleutelfiguur in het voortijdig signaleren en onderkennen van problemen van leerlingen. De mentor is het directe aanspreekpunt voor ouders.

Je krijgt theorievakken (om te leren) zoals Nederlands, Engels, wiskunde, mens en maatschappij, natur- en scheikunde en biologie en je hebt praktijkvakken. Wij zijn een vmbo-school met het profiel Groen. Daarom volg je bij ons praktijkvakken die binnen dit profiel passen en leer je bij ons over natuur, dier, voeding. Daarnaast krijg je ook nog mentorlessen, kunst & cultuur en gymnastiek. En wiskunde is bij ons een examenvak.

In de onderbouw maak je tijdens de praktische profiel oriëntatie (PPO) kennis met onze 'groene' praktijkvakken: Bloem, Dier, Groen, Outdoor en Voeding. 

De keuzevakken die je kunt volgen in de bovenbouw zijn niet alleen binnen het groene profiel. Je kunt bijvoorbeeld ook vakken volgen op het gebied van techniek of persoonlijke verzorging. Wanneer je je diploma hebt gehaald kun je naar alle richtingen binnen het mbo doorstromen die passen bij jouw niveau.

We zijn een 'groene' school. Dat betekent dat je bij ons - naast de gewone vakken - ook groene praktijkvakken krijgt. Groen onderwijs wil zeggen dat we onderwerpen als dier, bloem, voeding, outdoor en groen in ons onderwijs samenvoegen. Ook hebben we aandacht voor duurzaamheid. Zo zorgen we dat jij klaar bent voor de toekomst!

In leerjaar 1 en 2 krijgen al onze leerlingen Praktische Profiel Oriëntatie (PPO). Je maakt kennis met de praktijkvakken bloem, dier, groen, outdoor, techniek en voeding en ontdekt zo waar jouw interesses liggen.

Met je groene diploma kan je uitstromen naar alle mbo-richtingen. 

 

 

Stage lopen is een goede manier om te ervaren hoe het er in de praktijk aan toegaat en om jezelf beter te leren kennen. Door een stage krijg je een beter beeld over wat je wel en niet leuk vindt en waar je goed in bent. Dit helpt je bij het kiezen van een vervolgopleiding en je beroep.

Leerlingen lopen bij ons op school ieder leerjaar stage. Het aantal stagedagen verschilt per jaar. 

Soms hebben leerlingen extra ondersteuning nodig om goed te kunnen functioneren op school. Onze school biedt deze ondersteuning met hulp van andere instanties. Alles blijf erop gericht dat de leerling zich optimaal ontwikkelt.

Onze samenwerkingspartners zijn onder andere:

  • Basisteam Jeugd en Gezin (BJG)
  • Schoolmaatschappelijk werker - Farent
  • Schooljongerenwerkers van PowerUp073
  • ’S-PORT

Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees hier de schoolgids van het lopende schooljaar.

Wij doen het

Het verzorgen van dieren, robots in elkaar zetten, podcasts opnemen, sportdagen, gala, mountainbiken en op kamp gaan: dit zijn voorbeelden van de vele activiteiten die we bij Yuverta vmbo Den Bosch doen. 

School is meer dan alles lessen volgen.

Wij doen het

Het verzorgen van dieren, robots in elkaar zetten, podcasts opnemen, sportdagen, gala, mountainbiken en op kamp gaan: dit zijn voorbeelden van de vele activiteiten die we bij Yuverta vmbo Den Bosch doen. 

School is meer dan alles lessen volgen.

Podcast
Luister 4 podcasts over Yuverta vmbo Den Bosch
video
Dit is Yuverta
Video
Leerlingen schitteren op Skills Talents

Wij maken Den Bosch

’s-Hertogenbosch telt vijf scholen voor beroepsgericht voortgezet onderwijs. Samen met het Van Maerlant, de Bossche Vakschool, de Rijzert en het Dieze College spannen we ons in om het praktijkgerichte onderwijs in de stad op de kaart te zetten.

Door samen te werken aan projecten leren we elkaar beter kennen. Dat geldt voor de schoolteams én voor de leerlingen. Met de projecten geven we onze leerlingen bovendien meer kansen om te ontdekken wat bij hen past. Ook bouwen ze nog meer zelfvertrouwen op door aan nieuwe activiteiten mee te doen.

Een groot deel van de projecten is gericht op het aanwakkeren van de trots op het beroepsgericht voortgezet onderwijs. Zo willen we het bewustzijn versterken dat onze leerlingen onmisbaar zijn voor de samenleving, nu en in de toekomst. We willen duidelijk maken dat zij met trots kunnen zeggen: “Wij maken Den Bosch”.

Meer informatie vind je hier.

Virtuele tour door school

Wil jij weten hoe onze school er van binnen uitziet? Klik op de pijl en ga naar binnen. Kijk rustig rond. Klik op de driehoekjes en dan krijg je alles te zien. Onderweg kun je filmpjes en informatie bekijken.

Veel kijkplezier!

Contact

Yuverta vmbo Den Bosch

Hervensebaan 7, 5232 JL 's-Hertogenbosch