Yuverta vmbo Utrecht

Yuverta vmbo Utrecht

Ontdek onze kleine en moderne school!

Yuverta vmbo Utrecht

Wij begeleiden en coachen je zodat jij je eigen keuzes kunt maken. Groeien doen we samen!

Kom kennismaken

De open avonden vinden dit schooljaar plaats op donderdag 2 november en dinsdag 23 januari. Aanmelden kan via de knop hieronder.
Open lesmiddagen voor groep 8-leerlingen staan gepland op dinsdag 27 februari en woensdag 6 maart. Aanmelden hiervoor kan binnenkort.

Ontdek Yuverta vmbo Utrecht

Dit is Yuverta vmbo Utrecht

Yuverta vmbo Utrecht is een kleine school waar bijna iedereen elkaar kent. We willen graag dat je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Jij staat bij ons écht centraal.

Je leert je eigen keuzes maken
Werken aan uitdagende projecten
Veel persoonlijke aandacht
Ook brugjaar en het groene lyceum

Wij zijn

De doeners die het maken

Wij zijn

De doeners die het maken

Eco-schools
Hoe kunnen we de school nog duurzamer maken?
Techlab
Moderne technologieën in ons techlab
Video
Dit is Yuverta

Ook brugjaar en het groene lyceum

Bij ons op school kun je behalve vmbo ook een brugjaar volgen, én het groene lyceum vind je bij ons op school.

Brugjaar

Vind je de overstap van de basisschool naar de middelbare school te groot? Dan hebben we het brugjaar. Een brugjaar is een overgangsjaar tussen groep 8 en de middelbare school. Je volgt alle lessen gewoon bij ons op school, deels met alleen de leerlingen uit het brugjaar, deels met andere leerlingen uit het eerste jaar. Je krijgt hierbij intensieve begeleiding en werkt aan je persoonlijke leer- en ontwikkeldoelen. Na het brugjaar begin je op een schoolniveau dat écht bij je past.

Het groene lyceum

- Heb je havo in je advies?
- Wil je ook graag leren in de praktijk?
- Heb je plannen om later naar het hbo te gaan?

Dan is het groene lyceum ook geschikt voor jou! 

Veelgestelde vragen

Heb je vragen en kun je op onze website het antwoord niet vinden? Neem dan contact met ons op.

We hebben veel persoonlijke aandacht voor onze leerlingen. Niet alleen bij dyslexie en discalculie bieden we extra ondersteuning aan. Maar ook met leerlingen die op andere vlakken ondersteuning nodig hebben gaan we aan de slag. Wil je meer weten over de ondersteuning die wij bieden neem dan contact met ons op.

Onze school heeft een groen profiel. Dat betekent dat je een aantal praktijkvakken volgt die binnen dit profiel vallen. Dit zijn bloem & design, groen, food, dier en techniek. Daarnaast volg je ook andere vakken die niet binnen dit profiel vallen. De keuzevakken die je kunt volgen in de bovenbouw zijn niet alleen binnen het groene profiel. Je kunt bijvoorbeeld ook vakken volgen op het gebied van techniek of persoonlijke verzorging. Wanneer je je diploma hebt gehaald kun je naar alle richtingen binnen het mbo doorstromen die passen bij jouw niveau.

 

Ja, dat kan. Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees hier de schoolgids van het lopende schooljaar.

Contact

Yuverta vmbo Utrecht

Theo Thijssenplein 32, 3555 SJ Utrecht