vmbo Den Bosch

Yuverta vmbo Den Bosch

Ontdek onze school

Voel je thuis bij Yuverta vmbo Den Bosch

Yuverta vmbo Den Bosch is een actieve, praktijkgerichte school met oog voor mens en omgeving. Wij laten je zien hoe ver je kunt komen als doener. Want de doeners gaan het maken! De maatschappij staat te springen om slimme handjes en mensen die een vak kunnen uitoefenen.
Je leert bij ons veel door te doen, je leert plannen, samenwerken, flexibel zijn en doorzetten. Dit zijn vaardigheden waar je later in ieder beroep of studie iets aan hebt later.

Onze school

Groen onderwijs wil zeggen dat we onderwerpen als dier, bloem, voeding, outdoor en groen in ons onderwijs samenvoegen. Heel veel banen in de toekomst, zullen in de groene sector zijn.

Onze school is persoonlijk en overzichtelijk. We vinden het belangrijk dat jij je snel thuisvoelt op onze school. Wij houden van hard werken, maar wel met veel plezier.

 

Alle leerwegen aanwezig
Maatwerk vakken: ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent
Persoonlijke aandacht
Je werkt met je eigen laptop

Wat zeggen onze leerlingen

Kom kennismaken

Leuk dat je met ons wilt kennismaken! We bieden verschillende mogelijkheden om onze school te ontdekken. We hebben offline en online voorlichtingsmomenten.

Rondleidingen 19 oktober 2022: van 19.00-21.00 uur organiseren wij rondleidingen door onze school zodat je al kan kennismaken met onze school. Een docent leidt je rond door het gebouw. Per leerling kan 1 ouder of begeleider mee. 
Schrijf je hiervoor in via DEZE LINK.

Online workshopmiddag 23 november 2022: tijdens deze online workshopmiddag kun je thuis aan de slag met onze praktijklessen. Docenten geven korte workshops zodat jij al kan kennismaken met de praktijkvakken: Bloem, Dier, Groen, Outdoor en Voeding. Je kunt hiervoor een tasje met benodigde spullen ophalen op school. Op een later moment kun je je hiervoor aanmelden via deze website.  

Open dag: de eerstvolgende open dag is op 29 januari 2023. Wil je als eerste weten wanneer je je kunt aanmelden?

> Ja, houd mij per e-mail op de hoogte van activiteiten

Samen maken wij...

...van onze school een veilige en prettige school waar leerlingen zich thuis voelen en iedereen kan zijn wie je wilt zijn. We zijn een grote school met ruim 600 leerlingen, maar wel kleinschalig georganiseerd met optimale aandacht voor onze leerlingen. Jij wordt écht gezien en krijgt aandacht zodat je kan groeien.

Ieder kind ontwikkelt zich. We zorgen ervoor dat we onze leerlingen blijven uitdagen. Door het aanbieden van zoveel mogelijk maatwerk, halen we eruit wat erin zit.

Nog meer weten

Is nog niet alles duidelijk? Hiernaast staan nog enkele onderwerpen. Wil je nog meer weten, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. En als je wil, bieden we ook ondersteuningslessen aan.

Je krijgt bij ons de begeleiding die je nodig hebt. Een goede begeleiding zorgt namelijk voor een goede en fijne schooltijd. Je kunt niet alleen hulp krijgen bij het leren, maar ook als je niet zo lekker in je vel zit of bij het maken van keuzes op school.

Iedere leerling krijgt twee jaar lang dezelfde mentor. De mentor is de contactpersoon voor de leerling en ouders, tussen de klas, de vakdocent en de leerjaarcoördinator. Hij is de sleutelfiguur in het voortijdig signaleren en onderkennen van problemen van leerlingen. De mentor is het directe aanspreekpunt voor ouders.

Je krijgt theorievakken (om te leren) zoals Nederlands, Engels, wiskunde en biologie en je hebt praktijkvakken. Wij zijn een vmbo-school met het profiel Groen. Onze praktijkvakken zijn daarom groen.

In de onderbouw maak je tijdens de praktische profiel oriëntatie (PPO) kennis met onze 'groene' vakken: Bloem, Dier, Groen, Outdoor en Voeding.  Daarnaast krijg je ook nog mentorlessen, kunst & cultuur en gymnastiek. En wiskunde is bij ons een examenvak.

We zijn een 'groene' school. Dat betekent dat je bij ons - naast de gewone vakken - ook groene praktijkvakken krijgt. Je komt meer te weten over dieren, bloemen of koken.

Ook hebben we aandacht voor duurzaamheid. Zo zorgen we dat jij klaar bent voor de toekomst!

Met je groene diploma kan je uitstromen naar alle mbo-richtingen. 

 

Stage lopen is een goede manier om te ervaren hoe het er in de praktijk aan toegaat en om jezelf beter te leren kennen. Door een stage krijg je een beter beeld over wat je wel en niet leuk vindt en waar je goed in bent. Dit helpt je bij het kiezen van een vervolgopleiding en je beroep.

Leerlingen lopen bij ons op school ieder leerjaar stage. Het aantal stagedagen verschilt per jaar. 

Wij doen het

Het verzorgen van dieren, robots in elkaar zetten, podcasts opnemen, sportdagen, gala, mountainbiken en op kamp gaan zijn enkele voorbeelden van de vele activiteiten die we bij Yuverta vmbo Den Bosch doen. 

School is meer dan alles lessen volgen. Samen groeien we verder.

 

Wij doen het

Het verzorgen van dieren, robots in elkaar zetten, podcasts opnemen, sportdagen, gala, mountainbiken en op kamp gaan zijn enkele voorbeelden van de vele activiteiten die we bij Yuverta vmbo Den Bosch doen. 

School is meer dan alles lessen volgen. Samen groeien we verder.

 

Video
Leerlingen schitteren op Skills Talents

Contact

Yuverta vmbo Den Bosch

Hervensebaan 7, 5232 JL 's-Hertogenbosch