Yuverta mavo Aalsmeer

Yuverta mavo Aalsmeer

Ontdek onze school!

Yuverta mavo Aalsmeer

Yuverta mavo Aalsmeer is een persoonlijke school met bijna 500 leerlingen waarbij bijna iedereen elkaar kent. Bij Yuverta willen we graag dat je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Samen proberen we het beste resultaat te halen. Wij vinden het vooral belangrijk dat jij je snel thuis voelt. 

Bij Yuverta mavo Aalsmeer is er veel te kiezen! Je hebt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Met de mavo word jij bijvoorbeeld goed voorbereid op de havo.

Havo-kans-traject

Yuverta mavo Aalsmeer biedt een traject aan dat gericht is op de doorstroom naar de havo. We hebben een samenwerking met het Hermann Wesselink College (HWC) en het Amstelveen College in Amstelveen voor onze leerlingen die kans maken om door te stromen naar de havo.

Business- en Projectklas

Droom van je eigen onderneming of wil je later de handel in? Een themaklas die onze school succesvol maakt, is de businessklas. Met je docent bereid je allerlei activiteiten voor, waaronder bijvoorbeeld een (online) veiling voor het goede doel. Hierbij leer je hoe je reclame maakt en waar je allemaal rekening mee moet houden bij het voorbereiden van evenementen. Dit alles vormt de basis voor het opzetten van je eigen bedrijf in de 2e klas én kan je de overstap maken naar Economie en Ondernemen in de bovenbouw.

Ben jij creatief en wil jij goed leren samenwerken, plannen en presenteren? Tweehonderd minuten per week staat jouw creativiteit centraal bij de lessen van de projectklas. Elke periode hoort bij een beroep en kruip je door middel van verschillende opdrachten in de huid van een persoon met dit beroep.

 

Dit is onze school!

Dit is Yuverta mavo Aalsmeer

business- & projectklas
havo kanstraject
eco-school
klein & persoonlijk

Inschrijven bij Yuverta mavo Aalsmeer

Inschrijven bij Yuverta Mavo

Het nieuwe schooljaar is gestart! Onze open dag is op 27 februari 2024. Daarnaast zullen we lesjesdagen organiseren. Hierover volgt snel meer informatie. 

Heb je nu al vragen? Stuur ons dan even een email via mavo.aalsmeer@yuverta.nl.

Wij doen het

Wij doen het

Video
Leerlingen schitteren op Skills Talents
Video
Dit is Yuverta

Ons onderwijs

Bij Yuverta mavo Aalsmeer doe je examen in de theoretische leerweg (vmbo tl/mavo).

Theoretische lessen

Bij ons kun je examen doen in de theoretische leerweg (vmbo tl/mavo), Als je makkelijk leert en graag theoretische lessen volgt, dan is de theoretische leerweg geschikt voor jou. Je doet examen in 6 theoretische vakken. Hiermee kun je doorstromen naar niveau 3 of 4 van het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Wanneer je cijfers het toelaten, kun je een 7e examenvak kiezen, waarmee je na het behalen van je diploma over kunt stappen naar 4 havo.

Een mavo met een mavo-/havo onderbouw

Iedereen die bij ons in klas 1 start, zit in een mavo-/havo klas. Aan het eind van klas 2 kunnen de beste 15% van alle leerlingen de overstap maken van 2-mavo op Yuverta mavo Aalsmeer naar 3-havo op het Hermann Wesselink College of het Amstelveen College. Iedereen heeft dus evenveel kans om door te stromen naar de havo, ook al heb je geen havo-advies van de basisschool gekregen. Als je niet naar de havo gaat, volg je bij ons vanaf klas 3 vmbo tl.

Nog meer weten

Wil je nog meer weten over onze school? Bekijk dan onze meest gestelde vragen.

 

 

Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. En als je wil, bieden we ook ondersteuningslessen aan.

Duurzaam omgaan met onze omgeving en materialen vinden wij belangrijk. We verminderen ons afval en scheiden bewust het afval dat overblijft. We zetten de verwarming niet aan als de ramen open staan en we doen mee aan de warme truiendag. Ons Eco-team is continue bezig met het verduurzamen en vergroenen van onze school. 

 

Zowel de project- als businessklas passen goed in de voorbereiding op een onderwijsverandering die gaat plaatsvinden, in de toekomst worden namelijk de gemengde leerweg (gk) en de theoretische leerweg (tl) samengevoegd tot één nieuwe leerweg. Binnen deze leerweg volg je straks een verplicht praktijkgericht programma. Yuverta mavo Aalsmeer is één van de pilotscholen die deze nieuwe leerweg gaat vormgeven. De eerste pilot Economie & Ondernemen is in maart 2023 afgerond en deze leerlingen hebben dit officiële examenvak succesvol afgerond. 

Ja. Je kunt hier wel een financiële toelage voor krijgen. Wanneer je bent ingeschreven voor onze brugklas ontvang je hierover meer informatie. 

 

Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees hier de schoolgids van het lopende schooljaar.

Contact

Yuverta mavo Aalsmeer

1e J.C. Mensinglaan 40, 1431 RW Aalsmeer