Yuverta mavo Aalsmeer is een persoonlijke school met bijna 500 leerlingen. waarbij bijna iedereen elkaar kent. Bij Yuverta willen we graag dat je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Samen proberen we het beste resultaat te halen. Wij vinden het vooral belangrijk dat jij je snel thuis voelt.
Bij Yuverta mavo Aalsmeer is er veel te kiezen! Je hebt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Met de mavo word jij goed voorbereid op de havo.
Havo-kans-traject
Yuverta mavo Aalsmeer biedt een traject aan gericht op de doorstroom naar de havo. We hebben een samenwerking met het Hermann Wesselink College (HWC) en het Amstelveen College in Amstelveen voor onze leerlingen die kans maken om door te stromen naar de havo.
Business- en Projectklas
Droom van je eigen onderneming of wil je later de handel in? Een themaklas, die onze school succesvol maakt, is de businessklas. Met je docent bereid je allerlei activiteiten voor, waaronder een (online) veiling voor het goede doel. Hierbij leer je hoe je reclame maakt en waar je allemaal rekening mee moet houden bij het voorbereiden van evenementen. Dit alles vormt de basis voor het opzetten van je eigen bedrijf in de 2e klas en kan je de overstap maken naar de Businessklas in de bovenbouw.
Ben jij creatief en wil jij goed leren samenwerken, plannen en presenteren? Tweehonderd minuten per week staat jouw creativiteit centraal bij de lessen van projectklas. Elke periode hoort bij een beroep en kruip je door middel van opdrachten in de huid van iemand met dit beroep.
Onze kennismakingsmomenten zijn inmiddels geweest. Wil je toch nog iets weten over onze school? Stuur ons dan even een email via mavo.aalsmeer@yuverta.nl.
Ben je er al uit en wil je je inschrijven? Kom dan naar de inschrijfweek van 6 t/m 8 maart 2023. Je kunt hiervoor op deze website een afspraak inplannen via de button MELD JE AAN. Je vindt hier ook meer informatie over de procedure.
Deze leerweg volg jij bij ons:
Bij Yuverta mavo Aalsmeer doe je examen in de theoretische leerweg (vmbo tl/mavo).
Bij ons kun je examen doen in de theoretische leerweg (vmbo tl/mavo), Als je makkelijk leert en graag theoretische lessen volgt, dan is de theoretische leerweg geschikt voor jou. Je doet examen in 6 theoretische vakken. Hiermee kun je doorstromen naar niveau 3 of 4 van het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Wanneer je cijfers het toelaten, kun je een 7e examenvak kiezen, waarmee je na het behalen van je diploma over kunt stappen naar 4 havo.
Iedereen die bij ons in klas 1 start, zit in een mavo-/havo klas. Aan het eind van klas 2 kunnen de beste 15% van alle leerlingen de overstap maken van 2-mavo op Yuverta mavo Aalsmeer naar 3-havo op het Hermann Wesselink College of het Amstelveen College. Iedereen heeft dus evenveel kans om door te stromen naar de havo, ook al heb je geen havo-advies van de basisschool gekregen. Als je niet naar de havo gaat, volg je bij ons vanaf klas 3 vmbo tl.
Wil je nog meer weten over onze school? Bekijk dan onze meest gestelde vragen.
Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. En als je wil, bieden we ook ondersteuningslessen aan.
Duurzaam omgaan met onze omgeving en materialen vinden wij belangrijk. We verminderen ons afval en scheiden bewust het afval dat overblijft. We zetten de verwarming niet aan als de ramen open staan en we doen mee aan de warme truiendag.
Zowel de project- als businessklas passen goed in de voorbereiding op een onderwijsverandering die vanaf 2024 gaat plaatsvinden, vanaf dan worden namelijk de gemengde leerweg (gk) en de theoretische leerweg (tl) samengevoegd tot één nieuwe leerweg. Binnen deze leerweg volg je straks een verplicht praktijkgericht programma. Yuverta mavo Aalsmeer is één van de pilotscholen die deze nieuwe leerweg gaat vormgeven.
Ja. Je kunt hier wel een financiële toelage voor krijgen. Neem contact met ons op om hier meer over te weten.
Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees hier de schoolgids van het lopende schooljaar.
Let op: dit is een voorbeeld. Het kan zijn dat er op Yunet een recentere versie is gepubliceerd.