Bij Yuverta vmbo leer je in een inspirerende en duurzame omgeving. Lees hieronder wat leren bij Yuverta vmbo Klaaswaal nog meer bijzonder maakt.

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta vmbo Klaaswaal is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld. Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen? Dan is Yuverta iets voor jou!

Duurzaam

Bij Yuverta vinden we duurzaamheid belangrijk. Wat is duurzaamheid nou eigenlijk? Nou gewoon, dat je je flesje water weer vult in plaats van een nieuwe te kopen. Dat de verwarming niet aangaat als de ramen open staan. En dat we afval gescheiden inzamelen. Zo doe je bij Yuverta bijvoorbeeld mee aan de warme truiendag. Of de groene wand die door leerlingen en docenten is aangelegd op de patio. Zo maak je duurzaamheid ook leuk en leerzaam.

Themaklassen

Je hobby op school, dat is mooi! Bij onze school kun je kiezen uit de volgende themaklassen; de kookklas en de techklas. Als je liever een afwisselend programma wilt met dieren, tuin, techniek en bloemen dan dan is er voor jou de groengroep.

Leren met de iPad is niet alleen leuker, maar ook beter! Want dat betekent leren op je eigen manier en tempo. Dit doen we op een interactieve, spannende manier. We zien ook op welke manier jij het beste leert. Zo kunnen we je beter verder helpen.

Internationaal

We vinden het belangrijk dat je meer van de wereld kent dan alleen Nederland. Bij verschillende vakken leer je de wereldpas echt kennen. Als we gaan ontdekken welk beroep goed bij jou past, kijken we ook hoe er in het buitenland gewerkt wordt en welke kansen daar misschien ook voor jou zijn. Dus als je meer wilt weten over het buitenland, dan zit je bij Yuverta goed!

Sportief

Ben jij sportief? Ben je al actief op je sportvereniging met lesgeven of fluit je wedstrijden? Of wil je gewoon meer sporten leren kennen en gezond bezig zijn? Dan is LO2 iets voor jou!