omhoog
Yuverta vmbo Brielle

Onze school

Bij Yuverta vmbo leer je in een inspirerende en duurzame omgeving. Lees hieronder wat leren bij Yuverta vmbo Brielle nog meer bijzonder maakt.

Groen denken en doen

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta vmbo Brielle is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld. Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen? Dan is Yuverta vmbo Brielle iets voor jou!

Duurzaam

Bij Yuverta vinden we duurzaamheid belangrijk. Wat is duurzaamheid nou eigenlijk? Nou gewoon, dat je je flesje water weer vult in plaats van een nieuwe te kopen. Dat de verwarming niet aangaat als de ramen open staan. En dat we afval gescheiden inzamelen. Zo doe je bij Yuverta bijvoorbeeld mee aan de warme truiendag. Of de groene wand die door leerlingen en docenten is aangelegd op de patio. Zo maak je duurzaamheid ook leuk en leerzaam.

Gezonde schoolkantine

We hebben in april de Gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum gekregen! Hiermee laten wij zien dat onze schoolkantine gezond is ingericht. We hebben hard gewerkt om de kantine gezonder te maken aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines (opgesteld door het Voedingscentrum). Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in onze gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar bij de Yuverta Tap. Onze leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. 

iPad in de klas

Leren met de iPad is niet alleen leuker maar ook beter. Want dat betekent leren op je eigen manier en eigen tempo. Dit doen we op een interactieve en spannende manier. Je leert hoe je creatief naar oplossingen kunt zoeken. Maar ook hoe je goed en verantwoord moet omgaan met de tablet, het internet en de digitale wereld.  

Als het makkelijk gaat werk je vooruit of krijg je uitdagende opdrachten op jouw niveau. Als je het moeilijk vindt, krijg je extra hulp. Een tablet helpt hierbij. Je docent ziet direct welke vragen goed en niet goed beantwoord zijn. En ook waar je goed in bent en waar je extra aandacht bij nodig hebt. We zien ook op welke manier jij het beste leert. Zo kunnen we je beter verder helpen.

Internationaal

We vinden het belangrijk dat je meer van de wereld kent dan alleen Nederland. Bij verschillende vakken leer je de wereld pas echt kennen. Zo leer je wereldgerechten maken tijdens de kooklessen. Leer je van alles over planten en bloemen, die niet in Nederland groeien. Bij maatschappijleer hebben we het over de verschillende culturen. En zelfs tijdens dierverzorging leer je waar de dieren oorspronkelijk vandaan komen en wat dat voor effect heeft op de verzorging. Als we gaan ontdekken welk beroep goed bij jou past, kijken we ook hoe er in het buitenland gewerkt wordt en welke kansen daar misschien ook voor jou zijn. Dus als je meer wilt weten over het buitenland, dan zit je bij Yuverta goed! 

Yuverta VMBO Brielle als opleidingsschool

Voor studenten die studeren aan de Halo, Aeres groep en de Hogeschool Rotterdam bieden we stageplaatsen aan. We hebben op onze school een schoolopleider. Deze zorgt voor een optimale begeleiding van de studenten en het plaatsen van de studenten bij de juiste werkplekbegeleider. Je kunt contact met haar opnemen via mail: e.benson@yuverta.nl voor meer informatie. Of kijk op Yuverta Opleidingsschool.

Delen
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • WhatsApp
  • LinkedIn