Bij Yuverta mavo Aalsmeer is er veel te kiezen! Je hebt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Met de mavo word jij goed voorbereid op de havo.

Havo-kans-traject

Yuverta mavo Aalsmeer biedt een traject aan gericht op de doorstroom naar de havo. We hebben een samenwerking met het Hermann Wesselink College (HWC) in Amstelveen voor onze leerlingen die kans maken om door te stromen naar de havo.

Businessklas

Droom van je eigen onderneming of wil je later de handel in? Een themaklas, die onze school succesvol maakt, is de businessklas. Met je docent bereid je allerlei activiteiten voor, waaronder een (online) veiling voor het goede doel. Hierbij leer je hoe je reclame maakt en waar je allemaal rekening mee moet houden bij het voorbereiden van evenementen. Dit alles vormt de basis voor het opzetten van je eigen bedrijf in de 2e klas en kan je de overstap maken naar de Businessklas in de bovenbouw.

Projectklas

Ben jij creatief en wil jij goed leren samenwerken, plannen en presenteren? Tweehonderd minuten per week staat jouw creativiteit centraal bij de lessen van projectklas. Elke periode hoort bij een beroep en kruip je door middel van opdrachten in de huid van iemand met dit beroep.

Leren met de iPad is niet alleen leuker, maar ook beter! Want dat betekent leren op je eigen manier en tempo. Dit doen we op een interactieve, spannende manier. We zien ook op welke manier jij het beste leert. Zo kunnen we je beter verder helpen!

Groene school

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta mavo Aalsmeer is een school waar je leert over over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Wil jij hier ook je steentje aan bijdragen? Dan is Yuverta mavo Aalsmeer iets voor jou!

Eco-schools

Duurzaam omgaan met onze omgeving en materialen vinden wij belangrijk. We verminderen ons afval en scheiden bewust het afval dat overblijft. We zetten de verwarming niet aan als de ramen open staan en we doen mee aan de warme truiendag.

Nieuwe leerweg - pilotschool

Zowel de project- als businessklas passen goed in de voorbereiding op een onderwijsverandering die vanaf 2024 gaat plaatsvinden, vanaf dan worden namelijk de gemengde leerweg (gk) en de theoretische leerweg (tl) samengevoegd tot één nieuwe leerweg. Binnen deze leerweg volg je straks een verplicht praktijkgericht programma. Yuverta mavo Aalsmeer is één van de pilotscholen die deze nieuwe leerweg gaat vormgeven.