Yuverta het groene lyceum Utrecht hoort bij Yuverta vmbo Utrecht. Dit is een kleine school met ongeveer 340 leerlingen waar bijna iedereen elkaar kent. Bij Yuverta willen we graag dat je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Samen proberen we het beste resultaat te halen. Wij vinden het vooral belangrijk dat jij je snel thuis voelt.

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta vmbo Utrecht is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld. Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen? Dan is Yuverta iets voor jou!

Duurzaam

Bij Yuverta vinden we duurzaamheid belangrijk. Wat is duurzaamheid nou eigenlijk? Nou gewoon, dat je je flesje water weer vult in plaats van een nieuwe te kopen. Dat de verwarming niet aangaat als de ramen open staan. En dat we afval gescheiden inzamelen. Zo doe je bij Yuverta bijvoorbeeld mee aan de warme truiendag. Of de groene wand die door leerlingen en docenten is aangelegd op de patio. Zo maak je duurzaamheid ook leuk en leerzaam.

Duurzaam gebouw

Het gebouw van Yuverta vmbo Utrecht én Yuverta het groene lyceum Utrecht komt in aanmerking voor het hoogst haalbare energielabel! Er is heel goed nagedacht over hoe slimme techniek in te zetten is in het gebouw. Het meest zichtbaar zijn de 465 zonnepanelen en 6 zonnecollectoren op het dak.

Bij ons leer je uit boeken, van elkaar en ook met een iPad

Leren met de iPad is niet alleen leuker maar ook beter. Want dat betekent leren op je eigen manier en eigen tempo. Dit doen we op een interactieve, spannende manier. Je leert hoe je creatief naar oplossingen kunt zoeken. Maar ook hoe je goed en verantwoord moet omgaan met de tablet, het internet en de digitale wereld.

Als het makkelijk gaat, werk je vooruit of krijg je uitdagende opdrachten op jouw niveau. Als je het moeilijk vindt, krijg je extra hulp. Een tablet helpt hierbij. Je docent ziet direct welke vragen goed en niet goed beantwoord zijn. En ook waar je goed in bent en waar je extra aandacht bij nodig hebt. We zien ook op welke manier jij het beste leert. Zo kunnen we je beter verder helpen.

Meepraten: ouderraad & leerlingenraad

Wij vinden het belangrijk dat ouders bij de school betrokken zijn. Onze ouderraad bestaat uit een aantal ouders die zich inzet om de school te ondersteunen bij de organisatie van allerlei activiteiten. De ouderraad komt acht keer per jaar bij elkaar. Er wordt ook gepraat over wat er zoal leeft bij leerlingen en ouders. Ook hebben we een leerlingenraad. Deze leerlingen kunnen meedenken en advies geven aan de schoolleiding over het onderwijs, schoolactiviteiten en de schoolregels.