Yuverta chr. vmbo Alphen aan den Rijn

Yuverta chr. vmbo Alphen aan de Rijn is een kleine, veilige school. Je voelt je er snel op je gemak. Onze docenten kennen alle leerlingen. En de leerlingen kennen alle docenten. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Hier lees je wat onze school nog meer bijzonder maakt.

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta chr. vmbo Alphen aan den Rijn is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld. Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen? Dan is Yuverta chr. vmbo Alphen aan den Rijn iets voor jou!

Leren met de iPad is niet alleen leuker maar ook beter. Want dat betekent leren op je eigen manier en eigen tempo. Dit doen we op een interactieve en spannende manier. Je leert hoe je creatief naar oplossingen kunt zoeken. Maar ook hoe je goed en verantwoord moet omgaan met de tablet, het internet en de digitale wereld.

Als het makkelijk gaat, werk je vooruit of krijg je uitdagende opdrachten op jouw niveau. Als je het moeilijk vindt, krijg je extra hulp. Een tablet helpt hierbij. Je docent ziet direct welke vragen goed en niet goed beantwoord zijn. En ook waar je goed in bent en waar je extra aandacht bij nodig hebt. We zien ook op welke manier jij het beste leert. Zo kunnen we je beter verder helpen.

Internationaal

We vinden het belangrijk dat je meer van de wereld kent dan alleen Nederland. Bij verschillende vakken leer je de wereld pas echt kennen. Zo leer je wereldgerechten maken tijdens de kooklessen. Leer je van alles over planten en bloemen, die niet in Nederland groeien. Bij maatschappijleer hebben we het over de verschillende culturen. En zelfs tijdens dierverzorging leer je waar de dieren oorspronkelijk vandaan komen en wat dat voor effect heeft op de verzorging. Als we gaan ontdekken welk beroep goed bij jou past, kijken we ook hoe er in het buitenland gewerkt wordt en welke kansen daar misschien ook voor jou zijn. Dus als je meer wilt weten over het buitenland, dan zit je bij Yuverta goed!

Identiteit

Wij zijn een school met een christelijke identiteit. Tijdens verschillende momenten besteden we aandacht aan geloof en geloofszaken binnen onze multiculturele samenleving. Want wij vinden dat ieder mens uniek is en met respect behandeld moet worden. Niet zomaar, maar omdat de Bijbel ons dat vertelt. Wij zien het als onze christelijke taak om kinderen, ieder op zijn eigen niveau, te begeleiden naar volwassenheid. Zij mogen zich bij ons ontwikkelen tot volwaardige leden van de maatschappij. De dag begint bij ons met een dagopening. En ook wordt er stil gestaan bij belangrijke christelijke vieringen zoals Kerst en Pasen en leren we over verschillende wereldgodsdiensten bij het vak godsdienst.

Eco-School

Duurzaam omgaan met onze omgeving en materialen vinden wij belangrijk. Duurzaamheid is voor ons het gebruiken van regen voor de verzorging van onze planten. Het kweken van eigen kruiden en gewassen om deze te gebruiken tijdens de kooklessen. Wij gebruiken de mest van onze dieren als voeding voor de planten. Daarnaast verminderen we ons afval en scheiden we wat overblijft. We zetten de verwarming niet aan als de ramen open staan en we doen mee aan de warme truiendag.