omhoog

Yuverta mbo Roermond

Wil je graag met dieren werken? Past handel meer bij jou? Of wil je juist onze leefomgeving mooier en duurzamer maken. Je vindt jouw opleiding bij Yuverta mbo Roermond!

Bij Yuverta studeren ondernemende studenten die willen bijdragen aan de ontwikkeling van de regio. Er zijn allerlei opleidingen met verschillende soorten studenten: zowel stoere hoveniers en loonwerkers als fanatieke paardensportstudenten. Allemaal zijn ze op weg naar een beroep waarin ze hun passie kwijt kunnen. En op weg naar een baan in een regio met veel innovatie, ondernemerschap en een groot retail-aanbod en toerisme.

Groene leefomgeving

Ben je graag buiten actief en afwisselend bezig? Dan is een hoveniersopleiding wat voor jou! Met dit diploma kun je zo aan de slag om mooie tuinen en parken aan te leggen en te onderhouden. Voor een hovenier is geen dag hetzelfde.
Als je graag een bijdrage wil leveren aan een duurzame leefomgeving dan is de opleiding Assistent plant, dier of (groene) leefomgeving misschien iets voor jou.

Ben jij een echt buitenmens en steek je graag buiten de handen uit de mouwen? Een natuurgebied, vakantiepark, (water)sport- of recreatieterrein beheren: lijkt dat je wel wat? Hou je bovendien van afwisseling en vind je het leuk om mensen een leuke dag te bezorgen in een groene omgeving? Dan is vakbekwaam medewerker of opzichter natuur, water en recreatie misschien iets voor jou! Als vakbekwaam medewerker of opzichter natuur, water en recreatie, kun je na je studie alle kanten op. Met jouw vakkennis, gevoel voor techniek en organisatie weet jij hoe je natuur- en recreatieve terreinen beheert. De opleiding op niveau 3 en 4 duurt 3 jaar. 

Land- en tuinbouw

De opleidingen Loonwerk, groen, grond en infra maken gebruik van een eigen wagenpark met grote, agrarische machines. De loonwerkstudenten leren deze veilig in te zetten voor de grote klussen op het land en in stedelijk gebied. Techniek en innovatie is hun specialiteit! De opleiding is te volgen in BOL en BBL op niv. 2 en 3.    

Milieu 

Nederland heeft milieuregels en wetgeving over de natuur, water, openbare ruimte, bodem en geluid. Met de opleiding Milieu-inspecteur leer je deze regels controleren. Wat is een bodemonderzoek en hoe voer je dat uit? Hoe wordt een dorp of stad ingedeeld? Hoeveel groen hoort er in onze leefomgeving thuis? Hoeveel geluid mag iets maximaal produceren zonder dat er overlast ontstaat? Na de opleiding weet je het precies. Deze opleiding is een niv. 4 opleiding en duurt 3 jaar! 

Als onderzoeker natuur en milieu zet jij je in om onze groene leefomgeving te verbeteren. Je onderzoekt hoe mensen, dieren en planten samen in eenzelfde leefomgeving kunnen leven. Hiervoor duik je in biologie, aardrijkskunde en scheikunde. Ook deze opleiding is een niv. 4 opleiding en duurt 3 jaar. 

Dier

Bij onze opleidingen Paardensport en -houderij kom je met veel nationaliteiten in aanraking. Nederlandse grooms en ruiters zijn bijvoorbeeld internationaal in trek. Deze opleiding is te volgen in BOL en BBL op niv. 3 en 4.

Vanaf komend schooljaar is het voornemen (bij genoeg aanmeldingen) om de opleiding Dierverzorging ; orientatie Paard te gaan aanbieden. Dit is een opleiding op niv. 2 die 2 jaar duurt. Het is een brede dierverzorgingopleiding. Iedereen die met dieren wil werken kan aan deze opleiding deelnemen. Echter maakt deze opleiding een eventuele doorstroom naar niv. 3 Paardensport- en houderij makkelijker. 

Handel

Wie Roermond zegt, zegt retail! Veel mensen komen naar Roermond om te shoppen en natuurlijk zijn er goede verkopers nodig. Is dat ook iets voor jou? Dan kun je je verkooptechnieken ontwikkelen bij de opleiding Handel! 

Omdat Roermond dichtbij de grenzen ligt, krijgen alle studenten het eerste jaar het vak Duits. Dat maakt jouw diploma nog waardevoller en jou inzetbaar in de Euregio! Handel is te volgen als Entree (assistent) verkoper, niv. 2 verkoper en niv. 3 verkoopspecialist. 

Welke opleiding jij ook kiest, bij Yuverta voel jij je thuis. Onze docenten bieden jou een plek waar je persoonlijk wordt geholpen om het beste uit jezelf te halen.


Yuverta mbo Roermond

Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
Delen
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • WhatsApp
  • LinkedIn

Yuverta mbo Roermond