omhoog

Yuverta mbo Rijswijk

Ben je gek op dieren? Past bloemen en styling meer bij jou? Of wil je de groene omgeving (ook in de stad) mooier en duurzamer maken? Je vindt bij Yuverta mbo Rijswijk een opleiding die bij je past!

Yuverta mbo Rijswijk is dé duurzame school in de regio Haaglanden. We zijn er van overtuigd dat een duurzame leefomgeving belangrijk is en we bereiden onze studenten daar op voor. Dus of je nu een opleiding volgt voor het ontwerp en onderhoud van stedelijk groen, dierverzorging of bloem, groen en styling: je bent goed voorbereid op een duurzame toekomst. We zijn een kleinschalige school in een groene omgeving, centraal gelegen in de regio Haaglanden. Onze opleidingen worden op verschillende niveaus gegeven. 

Proeflessen

Wil jij weten hoe het is om bij ons te studeren en een kijkje nemen op onze school? Meld je dan aan voor onze proeflessen! Stuur vandaag nog een mailtje naar mbo.rijswijk@yuverta.nl met je naam, telefoonnummer en de opleiding waarin je interesse hebt. Samen met jou spreken we een datum en tijdstip af. Tot gauw!   

Yuverta mbo Rijswijk is gezellig en dynamisch en biedt allerlei activiteiten en faciliteiten:

Excursies

Tijdens de opleiding worden er interessante excursies gemaakt. Denk aan een excursies naar de dierentuin, de bereden politie, modeltuinen, diverse bedrijven, de Hortifair, musea, woonbeurzen en binnenhuisarchitecten.

Praktijkschool

Sommige onderdelen van de opleiding kunnen niet op school gegeven worden. Je gaat dan enkele dagen naar een praktijkschool elders in het land.

Uitwisseling

Een jaarlijks terugkerend project van de opleiding Outdoor Design is de restauratie van klassieke tuinen in Italië.  

Projecten

Een leuk onderdeel van de opleiding is het werken aan een project. Elke opleiding heeft eigen projecten. Bijvoorbeeld: onze leerlingen Dierverzorging hebben in Diergaarde Blijdorp biotopen geïnventariseerd. Of de leerlingen van de opleiding Bloem, Groen en Styling mee aan het aankleden van bijvoorbeeld conferentieruimtes door middel van bloemwerk. 

Knaagdierenopvang

Op ons terrein is knaagdierenopvang Het Knaaghof van de Dierenbescherming gevestigd. Al die knagertjes moeten verzorgd worden. Er zijn dus altijd stageplaatsen voor onze leerlingen Dierverzorging. 

Schooltuin

Wij hebben een prachtige grote schooltuin met een grote diversiteit aan bloemen, planten en bomen.

Dieren

Er zijn veel dieren. In de wei lopen schapen en geiten. Er zijn honden en katten en binnen in aparte gebouwen zijn nog veel meer dieren.


Yuverta mbo Rijswijk

Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Delen
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • WhatsApp
  • LinkedIn

Yuverta mbo Rijswijk