Renske over Buitensport coördinator

Studenten aan het woord

Renske weet na de opleiding alles over buitensport

Tijdens de opleiding Buitensport coördinator leer je alles over het organiseren, coördineren en begeleiden van buitensportactiviteiten. Wij stelden Renske (17) een aantal vragen over de opleiding. Haar antwoorden? Die lees je hieronder!

Waar richt de opleiding zich op?

De buitensport is voornamelijk gericht op outdoor, zoals mountainbiken, klimmen, boogschieten, kajakken en nog veel meer. Door de buitensporten met klasgenoten te doen leer je veel over de sport. Bijvoorbeeld bepaalde technieken van het mountainbiken. Naast de sporten leer je ook hoe je het beste voor een groep staat.

Welke vakken krijg je nog meer?

Naast alle praktijkvakken, heb je ook aan aantal theorie vakken. De standaard vakken: Nederlands, Engels, Rekenen en burgerschap heb je elke week 1 uur. Ook krijgen we Buitensport theorie en Groen theorie. Alle Buitensport theorie pas je daarna toe in de praktijk. Dit kan gaan over onderdelen van bijvoorbeeld de pijl en boog maar ook over groepsdynamiek. De Groen theorie gaat vooral over het onderhoud van de natuur en de soorten dieren, planten en bomen.

Loop je ook stage tijdens de opleiding?

Ja! Je mag zelf bepalen bij welke bedrijven je de stages wilt lopen. Je kunt dus een stage kiezen waar onderdelen in terugkomen die jij het leukste vindt. Er zijn studenten die ervoor kiezen om een stage door te laten lopen in de zomervakantie en naar het buitenland gaan.

Wat vind je leuk aan de opleiding?

Wat ik harstikke leuk vind aan de opleiding is dat je meerdere keren op kamp gaat. Je gaat naar de Ardennen, Pyreneeën en ook nog op winterweek naar Oostenrijk!

Wat kun je na de opleiding doen?

Na de buitensport opleiding kan je heel veel kanten op omdat het een erg brede opleiding is. Heb je niveau 4 gedaan? Dan kan je naar elke HBO opleiding die je maar wilt. Je kan ervoor kiezen om in de outdoor en sport te blijven maar je kan ook volledig de andere kant op gaan. Alles is mogelijk.

Weet je zelf al wat je na de opleiding gaat doen?

Zelf weet ik nog niet zo goed wat ik hierna wil. Door de opleiding ben ik erachter gekomen dat ik het lesgeven aan kinderen van de leeftijd 4-6 jaar heel leuk vind maar buitensport docent op het MBO lijkt me ook heel leuk. Ik twijfel nog heel erg tussen de PABO of ALO. Door de opleiding weet ik ook dat ik niet de groene kant op wil van de bomen en planten.

Raad je de opleiding aan?

Zeker! Ik had gehoopt dat de opleiding vier of vijf jaar zou duren wan het is veel te leuk!