Voor decanen en mentoren

Laat jouw leerlingen kennismaken met Yuverta

Jij bent van betekenis

Als decaan of mentor ben je niet te missen in het keuzeproces van je leerlingen. Daarom hebben we alle belangrijke informatie over ons onderwijs voor je op een rijtje gezet! Zo help jij je leerlingen verder met hun toekomst.
Jongen die lachend in de camera kijkt

Maak kennis met onze mbo-opleidingen

Bij Yuverta leer je over thema’s die ertoe doen, zoals het klimaat, water, energie, mensen, dieren, techniek, natuur en voeding. Denk aan opleidingen als Leefbare stad en klimaat, Adviseur duurzame leefomgeving, Watermanagement, Eco & wildlife, Techniek en mechanisatie en Maatschappelijke zorg en groen. Je kunt met onze mbo-opleidingen álle kanten op. Wij zijn de doeners die het maken! Benieuwd?  

Wij doen het!

Maak kennis met onze studenten en hun opleiding

Wij doen het!

Maak kennis met onze studenten en hun opleiding

Student vertelt
Ajeni wil graag doorstromen naar het hbo
Student vertelt
Kira loopt stage in het buitenland
Student vertelt
Quincy deelt zijn ervaring met de opleiding
Video
Skills the finals; dierverzorging
Student vertelt
Quinten wil doorstromen naar niveau 3
Student vertelt
Irene wil gaan werken in een praktijk voor gezelschapsdieren
Lopende student met rugzak
Video
Van havo naar het mbo
Video
Worldskills Polen - Het avontuur van Bente
Student vertelt
Romy wil later de vrachtwagen op
Student vertelt
Kim wil herder worden
Student vertelt
Rens wil het melkveebedrijf van zijn oom overnemen
Student vertelt
Silas wil doorstromen naar het hbo
Student vertelt
Bas geniet volop van stage lopen
Student vertelt
Bente heeft het naar haar zin op de opleiding
Student vertelt
Renske (17) leert de fijne kneepjes van het vak
Student vertelt
Rick wil doorleren voor docent Aardrijkskunde

Deze video kun je bekijken als je de marketingcookies accepteert.

Pas cookievoorkeuren aan

Handige informatie

Hoe kunnen mijn leerlingen kennismaken met Yuverta? Bekijk alle activiteiten op ons overzicht.

We leggen graag uit hoe het aanmelden bij Yuverta werkt. Lees meer op onze pagina over aanmelden.

Voor sommige opleidingen is een maximum aantal plaatsen beschikbaar. Hierbij geldt: ‘Wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, op volgorde van aanmelddatum. Is de opleiding vol? Dan kom je op een wachtlijst. Wil je hier meer over weten? Lees hier verder.

Bij Yuverta worden studenten optimaal voorbereid op het behalen van hun diploma, de arbeidsmarkt of een eventuele vervolgopleiding na hun opleiding. Tijdens de studietijd nemen de studenten zelf steeds meer verantwoordelijkheid en regie over het leerproces. En dat is belangrijk want wat ze doen heeft invloed op wat ze in hun loopbaan kunt gaan doen. Tijdens de opleiding worden ze in basis natuurlijk begeleid en gecoacht door een studieloopbaanbegeleider.

Extra begeleiding

Soms is deze basisbegeleiding niet voldoende in het kader van passend onderwijs. Dan kan een student baat hebben bij extra begeleiding of faciliteiten. Studenten kunnen via het aanmeldformulier of tijdens de opleiding aangeven wat ze nodig hebben. 

In een gesprek met de coördinator onderwijsondersteuning bekijken we samen met de student de ondersteuningsbehoefte. En bespreken wij welke begeleiding Yuverta kan bieden. De mogelijkheden en grenzen van begeleiding zal Yuverta onderbouwen waarbij het belang van de student vooropstaan. Hierin zal steeds een individuele afweging gemaakt worden. Het doel is dat onze studenten een diploma halen.

Ondersteuning op locatie en voorzieningen

Elke mbo-locatie heeft een ondersteuningsteam voor passend onderwijs om de studenten hierin te begeleiden. En heb je te maken met speciale omstandigheden zoals bijvoorbeeld Dyslexie, Dyscalculie, Autisme spectrum stoornis of taal-spraak stoornis, dan bieden we ook extra hulp(middelen) bij toetsing en examinering. Op de website Mbotoegankelijk.nl kun je algemene informatie vinden over mogelijke voorzieningen, aanpassingen of (financiële) regelingen. 

Het ondersteuningsteam is aanwezig op de open dagen van de schoollocatie om meer informatie te geven.

Begeleid je havo-leerlingen die graag meer willen leren in de praktijk? Dan past het mbo misschien wel. Lees meer over van havo naar mbo.

De toekomst is groen

Met een toekomst die steeds groener wordt, zijn er volop kansen na hun opleiding voor mbo-studenten. Hoe groot is de kans op een baan? En hoe werken we binnen Yuverta samen met toekomstgerichte bedrijven? Onze hotspotmanagers Gerty en Mayke vertellen er alles over. 

Kom bij ons kijken

Kom kennismaken met onze opleidingen en scholen. Jullie zijn van harte welkom!

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag voor een van onze locaties? Wil je graag folders of opleidingskaarten ontvangen? Of ben je benieuwd naar onze mogelijkheden voor gastlessen? Dat horen wij graag. Doe een aanvraag via ons contactformulier.