Quinten over Bloem, groen en styling

Studenten aan het woord

Quinten wil doorstromen naar niveau 3

Tijdens de opleiding Bloem, groen en styling leer je prachtige bloemwerken maken en presenteer je deze in de etalage. Naast dat je leert hoe je de producten verzorgt en verkoopt, leer je ook alles over de vormgeving en de styling van producten. Bij Bloem, groen en styling kom je van alles te weten over in- en verkoop en hoe jij jezelf goed presenteert. Aan het einde van je opleiding ben je een geweldige, veelzijdige bloemstylist!

Dus ben jij creatief en werk je graag met je handen? Wie weet is de opleiding Bloem, groen en styling dan wel wat voor jou. Student Quinten ging jou al voor en deelt graag zijn verhaal. Hieronder lees je zijn ervaring met de opleiding Bloem, groen en styling.

 

Waarom heb je voor de opleiding Bloem, groen en styling gekozen?

Mijn naam is Quinten en ik zit op Yuverta mbo Den Bosch. Ik volg de opleiding Bloem, groen en styling op mbo niveau 2. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik mij meer wilde verdiepen in het vak bloemschikken. Van te voren heb ik open dagen bezocht en die vond ik erg interessant.

Wat vind je het leukste aan de opleiding Bloem, groen en styling?

Het leukste aan de opleiding vind ik dat je veel bezig bent met je handen. Wekelijks hebben we praktijklessen en je krijgt echt de kans om te laten zien dat je wat kunt.

Wat wil je na je opleiding gaan doen?

Als ik na dit jaar mijn diploma voor Bloem, groen en styling niveau 2 heb gehaald wil ik doorstromen naar Bloem, groen en styling niveau 3. Als ik niveau 3 heb afgerond kan ik weer doorstromen naar niveau 4, maar kan ik ook gaan werken in een bloembinderij of een tuincentrum. Kortom, ik heb het super naar mijn zin bij Yuverta!