Yuverta vmbo en pro Amsterdam-Oost

Een kleine school waar jij ertoe doet en je leert door te doen!

Yuverta vmbo en pro Amsterdam-Oost

Yuverta vmbo en pro Amsterdam-Oost is een gezellige school voor vmbo en praktijkonderwijs met daarnaast ook een vmbo-kansklas. Je leert door te doen in je eigen tempo en krijgt extra hulp en begeleiding als je dat nodig hebt. Er wordt nu gewerkt aan een nieuw modern en toekomstbestendig schoolgebouw waar we in 2025 les gaan geven.

Kom kennismaken

Heb je onze open dag of lesjesmiddagen gemist? Geen probleem! We geven (het hele jaar door) rondleidingen door onze school! 
Meld je direct aan voor een rondleiding. We nemen dan snel contact met je op om een afspraak te maken!

Aanmelden voor onze school

Wil jij je aanmelden voor onze school? Dat vinden we leuk om te horen. Aanmelden kan van 20 t/m 31 maart via ELK. Na 17 april (als je via ELK gehoord hebt dat je bij ons op school geplaatst bent), schrijf je je ook in via een formulier op onze site. 

Heb je een advies voor praktijkonderwijs? Neem dan direct contact op met ons  per mail of telefoon: 020 - 692 90 60.

 

We nemen je mee: dit is onze school

Dit is Yuverta vmbo en pro Amsterdam-Oost

Een kleine overzichtelijke school voor vmbo en praktijkonderwijs
Waar je ook leert door te doen
Met oog voor de groene wereld
Waar jij ertoe doet

Nog meer weten?

We hebben de meestgestelde vragen en antwoorden hiernaast voor je op een rijtje gezet. 

Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact op!

 

 

 

We zijn 1 school met 3 leerroutes; vmbo, praktijkonderwijs en we hebben een kansklas. Elke leerroute heeft een eigen lessentabel. In het vmbo zijn er meer vakken gericht op de theorie. Dat is ook het geval voor de kansklas. Bij het praktijkonderwijs zijn de vakken taal en rekenen natuurlijk belangrijk. Maar minstens zo belangrijk zijn de beroepsvaardigheden die je in bovenbouw nodig hebt om goed stage te lopen.

In het praktijkonderwijs zitten er maximaal 14 leerlingen in de klas.

In de kansklas zitten er maximaal 16 leerlingen in de klas.

In het vmbo zitten er maximaal 18 leerlingen in de klas. Wij werken met heterogene klassen. Dit betekent dat basis en kader leerlingen bij elkaar in de klas zitten.

We vinden het belangrijk dat de klassen klein zijn want we hebben de overtuiging dat we je dan de begeleiding kunnen geven die je verdient.

Welke leerweg jij ook kiest, we helpen je om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. En heb je extra hulp nodig met leren? Dan helpen we je daarbij. Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan heb je recht op extra faciliteiten. Je krijgt bijvoorbeeld meer tijd bij een toets.

Met je diploma ben je goed voorbereid op het mbo. Je kunt doorstromen naar alle sectoren binnen het mbo. Wil je dus na vier jaar groen-onderwijs liever iets met welzijn of economie? Dan kan dat.

We kijken vooral naar wat een leerling nodig heeft. Dat is per persoon verschillend. Sommige leerlingen hebben voldoende aan de begeleiding die gegeven wordt door de mentor en de vakdocenten. Sommige leerlingen hebben extra begeleiding nodig om nog beter te kunnen leren. Denk hierbij aan begeleiding bij het plannen en organiseren van het leerwerk. Ook zijn er leerlingen die baat hebben bij sociaal-emotionele ondersteuning omdat ze zich onzeker voelen of om nog beter rekening te leren houden met de ander. We maken met iedere leerling een persoonlijk plan, zodat iedere leerling zijn eigen doelen kan behalen.

Lees hier alles over de onderwijsondersteuning op onze school.

Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees de algemene schoolgids van Yuverta of de specifieke de schoolgids van deze locatie

Let op: dit is een voorbeeld. Het kan zijn dat er op Yunet een recentere versie is gepubliceerd.

Wij doen het

Bekijk de video's van leerlingen van Yuverta vmbo.

 

 

Wij doen het

Bekijk de video's van leerlingen van Yuverta vmbo.

 

 

Video
Leerlingen schitteren op Skills Talents
Video
Dit is Yuverta

Contact

Yuverta vmbo en pro Amsterdam-Oost

Archimedesplantsoen 87, 1098 JZ Amsterdam