Yuverta vmbo Aalsmeer

Ontdek onze school!

 

Yuverta vmbo Aalsmeer

 

Yuverta vmbo Aalsmeer is een kleine, gezellige school. We vinden het belangrijk dat jij je snel thuisvoelt. Daarom hebben we veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Yuverta vmbo Aalsmeer is een school met ongeveer 500 leerlingen waarbij bijna iedereen elkaar kent. We vinden het belangrijk dat je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. En dat jij je snel thuis voelt. Samen proberen we het beste resultaat te halen. We hebben leuke en interessante doe-lessen waarbij je van alles leert over dieren, planten en voeding. Kom kennis met ons maken. We hopen je gauw te zien bij Yuverta vmbo Aalsmeer.

Inschrijven op onze school

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Wil jij meer weten over onze school? Onze open dag is op woensdag 31 januari 2024 van 14.30 uur- 16.30 uur en van 18.30 uur - 20.30 uur. Ook organiseren we lesjesmiddagen op 17 en 24 januari en 28 februari! Daarnaast hebben we in op 5 & 6 maart nog rondleidingen in groepsverband. 

Inschrijven voor bovenstaande activiteiten kan via onderstaande buttons.

Heb je vragen? Mail ons dan via vmbo.aalsmeer@yuverta.nl

 

 

Dit is onze school!

Yuverta vmbo Aalsmeer

We zijn een groene school. Je krijgt verplichte theorievakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde en biologie. Daarnaast leer je bij ons veel over dieren, bloem, natuur en  voeding. Dat doe je niet alleen met theorie, maar vooral door te doen! In de onderbouw krijg om de zes tot twaalf weken twee andere vakken. 

Het rouleren van deze vakken noemen we de vaste carrousel. Je krijgt elke week een dagdeel carrousel. Tijdens deze lessen maak je kennis met verschillende praktijkvakken en je leert hier van alles over de vakken bloem, groen, dier, koken en agrarische techniek. Daarnaast is er ook ruimte voor oriëntatie buiten de "groene" context zoals verzorging en sport. Samenwerken staat centraal binnen alle thema’s. Natuurlijk is het ook een mooie kans om te kijken waar jouw talenten en interesses liggen! 

kleinschalig en persoonlijk
thema klassen
eco school
dier, koken en techniek

Wij doen het

 

 

 

 

 

Wij doen het

 

 

 

 

 

Video
Leerlingen schitteren op Skills Talents
Video
Dit is Yuverta

Nog meer weten

Wij bieden bij Yuverta vmbo Aalsmeer verschillende leerwegen aan, zoals kader, basis en gemengde leerweg. Ook hebben we themaklassen en bijvoorbeeld extra leerwegondersteuning. 

Kookklas

De Kookklas wordt binnen het vaste schoolprogramma aangeboden. Je volgt dus gewoon het vaste vmbo-programma. Elke week wordt er een dagdeel gereserveerd voor de Kookklas. Je krijgt theorielessen en je volgt praktijklessen.
Met thema's als: waar ons voedsel vandaan komt. Hoe het groeit en bloeit. En waarom het belangrijk is om goed en gezond te eten. 

Paardenklas

Je doet gewoon het vmbo met vakken als Nederlands, Engels en aardrijkskunde. Daarnaast heb je elke week 3 uur voor de Paardenklas. Van paardrijden tot verzorgen. Je krijgt praktijklessen op een manege in de buurt. Met rijlessen van een deskundig instructeur. En als je al kunt paardrijden, worden de lessen daarop aangepast. Daarnaast leer je omgaan met paarden en leer je alles over onder andere de verzorging en de voeding.

TEC-klas

In de Tec-klas maak je verschillende werkstukken, van windgong tot robot. Je leert hoe apparaten werken en werkt met verschillende materialen. Daarnaast leer je
oplossingen bedenken, ideeën uitwerken en samenwerken. Ook is er aandacht voor thema's als klimaat en duurzaamheid in relatie tot techniek.

Carrousel Oriëntatie

Kies je niet voor 1 van de drie themaklassen, kom je automatisch in de carrousel oriëntatie. Door middel van pitches kies je elke 12 weken voor een andere projectles. Hierdoor ontdek je jouw talenten. 

Vaste Carrousel

De hele onderbouw krijgt naast de themaklassen iedere 12 weken een ander praktijkvak. Dit noemen we de carrousel. Je krijgt elke week een dagdeel carrousel. Tijdens deze lessen maak je kennis met verschillende praktijkvakken en je leert hier van alles over de vakken bloem, groen, dier, koken en agrarische techniek. Samenwerken staat centraal binnen alle thema’s. Natuurlijk is het ook een mooie kans om te kijken waar jouw talenten en interesses liggen!

Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. En als je wil, bieden we ook ondersteuningslessen aan.

We zijn een 'groene' school. Dat betekent dat je bij ons - naast de gewone vakken - ook groene praktijkvakken krijgt. Je komt meer te weten over dieren, bloemen, techniek of koken.

Ook hebben we aandacht voor duurzaamheid. Zo zorgen we dat jij klaar bent voor de toekomst!

 

Ja, zeker! Wij zijn een vmbo-school. Met je Yuverta-diploma kun je alle mbo-richtingen op. Van groen, techniek, zorg tot economie.

Ja. Je kunt hier wel een financiële toelage voor krijgen. Na inschrijving op onze school ontvang je hierover informatie. 

Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees de algemene schoolgids van Yuverta of de specifieke de schoolgids van deze locatie

Let op: dit is een voorbeeld. Het kan zijn dat er op Yunet een recentere versie is gepubliceerd.

Contact

Yuverta vmbo Aalsmeer

Jac. P. Thijsselaan 18, 1431 KE Aalsmeer