Yuverta vmbo Klaaswaal

Yuverta vmbo Klaaswaal

Zoek je een kleine en gezellige groene school?

Yuverta vmbo Klaaswaal

Yuverta vmbo Klaaswaal is een kleine, gezellige school met ongeveer 400 leerlingen waar bijna iedereen elkaar kent. Of je nu graag met techniek, voeding, bloemen of dieren bezig bent; bij ons leer je door te doen!

Yuverta vmbo Klaaswaal ligt in een prachtige groene omgeving waarin jij je snel thuis gaat voelen, jouw ontwikkeling staat altijd voorop! 

"De groene leeromgeving waar jij je thuisvoelt, iedereen waardevol is
en met plezier werkt aan jouw toekomst."

Open dagen

Kom tijdens de open dagen, Doedag of Adventure Day eens bij ons kijken!

We nemen je mee: dit is onze school

Wat is er zo leuk aan onze school?

Jij kent iedereen en iedereen kent jou
Met je handen werken en voor ieder wat wils: koken, dieren, robotica
Afwisseling van praktijk en theorielessen
Groen denken en doen, zoals onze ecoschool

Wij doen het

Wij doen het

Video
Wij zijn Yuverta
Video
Leerlingen schitteren op Skills Talents

Nog meer weten?

Mocht u vragen hebben: de meestgestelde vragen staan hier. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op!


Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. En als je wil, bieden we ook ondersteuningslessen aan.

We zijn een 'groene' school. Dat betekent dat je bij ons - naast de gewone vakken - ook groene praktijkvakken krijgt. Je komt meer te weten over dieren, bloemen of koken.

Ook hebben we aandacht voor duurzaamheid. Zo zorgen we dat jij klaar bent voor de toekomst!

 

Ja, zeker! Met je Yuverta-diploma kun je alle mbo-richtingen op. Van groen, techniek, zorg tot economie.

De eerste les begint om 8.15 uur. De lessen duren 45 minuten. De laatste les is van 16.00 tot 16.45 uur.

Elke leerling heeft een coach (voorheen mentor). De coach houdt samen met jou in de gaten of je schooljaar goed verloopt. Als het nodig is verwijst hij of zij je door naar bijvoorbeeld de coördinator onderwijsondersteuning. Je kunt altijd met vragen of problemen bij je mentor/coach terecht. Ook voor jouw ouders is de coach het eerste aanspreekpunt. 

Als je veel moeite hebt met taal of exact, is het mogelijk om extra uitleg te krijgen. Dit noemen we ondersteuningslessen. Elk blok duurt ongeveer 6 weken, telkens wordt een ander onderwerp behandeld. 

We vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt. Daarom nemen we maatregelen tegen agressie, geweld, seksuele intimidatie en discriminatie. Maar we willen ook dat je daar zelf aan meewerkt. Zo blijft het voor iedereen prettig. We zorgen dat de gebouwen en de materialen waarmee je werkt aan strenge veiligheidseisen voldoen, zodat er met jou en je spullen vrijwel niets kan gebeuren. Voor je persoonlijke spullen, zoals de schooltas en mobieltje, hebben we een kluisje waarin je alles veilig op kunt bergen. Ook hangen er op een aantal belangrijke punten in school camera's, om alles in de gaten te houden.

Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees hier de schoolgids van het lopende schooljaar.

Let op: dit is een voorbeeld, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het kan zijn dat er op Yunet een recentere versie is gepubliceerd.

Groen denken en doen

...dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta vmbo Klaaswaal is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld. Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen? Dan is Yuverta iets voor jou!

Contact

Yuverta vmbo Klaaswaal

Rijksstraatweg 30B, 3286 LS Klaaswaal