vmbo Den Haag-Westvliet

Yuverta vmbo Den Haag Westvliet

Ontdek onze school

Yuverta vmbo Den Haag Westvliet

Vmbo Westvliet is een kleinschalige locatie, waar op bevlogen wijze onderwijs wordt verzorgd, met als doel het beste uit de leerling te halen. Je leert het prettigst als je bezig bent met dingen die je ook leuk vindt. Bij ons volg je naast theoretische vakken zoals rekenen, biologie en taal ook praktijkvakken zoals koken, muziek, bloem, sport, techniek of dier. Je werkt aan de ontwikkeling van je kennis en je talenten. Regelmatig werk je ook met je iPad in een digitale leeromgeving. Het werken met een methode gebeurt zowel digitaal als met boeken.

"De groene leeromgeving waar jij je thuisvoelt, iedereen waardevol is
en met plezier werkt aan jouw toekomst."

Kom kennismaken

Er zijn drie leuke manieren om kennis te maken met Yuverta Westvliet: een rondleiding met je ouder/verzorger, proeflesjes tijdens een doemiddag en onze Open Dagen

Agenda:

  • Wij houden een open dag met rondleidingen op woendag 19 oktober 2022 
    Vanaf woensdag 28 september kan jij je aanmelden.

  • Open dag 25 januari 2023

Ontdek of Yuverta Westvliet bij jou past!

Wil je als eerste weten wanneer je je kunt aanmelden?

 

> Ja, houd mij per e-mail op de hoogte van activiteiten


We nemen je mee: dit is onze school

Dit is Yuverta vmbo Den Haag Westvliet

Kleinschalig onderwijs
Persoonlijke aandacht
Prakijklessen met dier, muziek, koken, bloem, techniek en sport
Interactief leren op de iPad en met boeken

Videotour door Yuverta Den Haag Westvliet

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta vmbo Den Haag Westvliet is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu.

Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld.

Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen? Dan is Yuverta vmbo Den Haag Westvliet iets voor jou.

Vragen? Kijk de FAQ

Meer vragen?
Stuur ons dan een mail en wij geven je graag de antwoorden waar jij naar op zoek bent.

Afhankelijk van je niveau doe je eindexamen in vakken Nederlands, Engels, wiskunde, biologie, cultureel kunstzinnige vorming (ckv), lichamelijke opvoeding, maatschappijleer en profiel Groen. Volg je de GL, dan volg je naast de bovenstaande vakken nog Duits, nask en/of economie.

Wij werken met het profiel Groen. In alle leerjaren krijg je wekelijks een paar uur praktijklessen met groene thema’s, zoals bloem & design, voeding & gezondheid, teelt & productie, techniek en dierengezondheid & welzijn. Binnen het profiel Groen is wiskunde verplicht. Hierdoor zijn onze leerlingen extra kansrijk op het MBO. Ook stage lopen in de groene sector is een onderdeel van het profiel Groen en is de ideale manier om te ervaren hoe het er in de praktijk aan toegaat.

Jazeker! Met je Yuverta-diploma kun je alle mbo-richtingen op. Van groen, techniek, zorg tot economie. Via MBO-4 kun je vervolgens doorstromen om een HBO-studie te volgen. 

Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. En als je wil, bieden we ook ondersteuningslessen aan.

Yuverta vmbo Den Haag Westvliet is een brede buurtschool. Voor leerlingen in het eerste en tweede leerjaar bieden wij (buiten het reguliere rooster om) lessen aan in sportplus, muziekplus of techniekplus. Hier zijn géén extra kosten aan verbonden.

 

Wij doen het

Wij doen het

School
is meer dan lessen volgen
Video
Dit is Yuverta
Video
Leerlingen schitteren op Skills Talents

Contact

Yuverta vmbo Den Haag-Westvliet

Westvlietweg 42, 2491EC Den Haag