Yuverta mavo Nederweert

Ontdek onze persoonlijke school

Voel je thuis bij Yuverta mavo Nederweert

Yuverta mavo Nederweert is een kleine school met een warme sfeer. Je kunt altijd bij iemand terecht en omdat we niet groot zijn maak je vlug nieuwe vrienden! Bij mooi weer krijg je soms buiten les in ons groene paradijs, daar kun je ook gewoon chillen tijdens de pauzes.

We nemen je mee: dit is onze school

Deze video kun je bekijken als je de marketingcookies accepteert.

Pas cookievoorkeuren aan

Bijzonder op deze school

Naast de standaard theoretische vakken zoals rekenen, biologie en Nederlands volgen de leerlingen ook praktijkvakken zoals koken, expressie, techniek, LO, tekenen en groen. Voor de paardenliefhebber (beginners en gevorderden) wordt de cursus Ruiter & Paard aangeboden.

We hebben op school ook een Talentenclub, dit betekent dat we gratis naschoolse activiteiten aanbieden zoals grimeren, DJ sessies, bakken, EHBO, sporten, sieraden maken, leesclub, fietsenmaker-workshop, zelfverdediging en nog veel meer..!

In het kader van Wereldburgerschap organiseren wij veel leuke activiteiten zoals een Warme Pyjamatruien dag, Buitenlesdag, Halloween, Carnaval, speelgoed inzamelen en Wereld Dyslexiedag.

Kennismaken met Yuverta mavo Nederweert

Zit je in groep 7 of 8 van de basisschool en wil je kennismaken met onze middelbare school? Kom dan naar een van onze kennismakingsactiviteiten.
  • Open dag: woensdag 15 januari 2025 van 16.00 tot 20.00 uur

Speciaal voor groep 8 leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) organiseren wij op twee middagen in november proefklassen.

  • Proefklas: woensdag 13 november 2024 en woensdag 27 november 2024 van 14:00 tot 15:30 uur

Houd de website in de gaten. Aan het begin van het nieuwe schooljaar heb je hier de mogelijkheid om je aan te melden voor zowel de open dag als een proefklas. 

Dit is Yuverta mavo Nederweert

Kleine school met een fijne sfeer
Onze ambitie is om een pestvrije school te worden. Pesten accepteren wij niet!
We hebben een groen paradijs met vijver, pannakooi, pingpongtafel, moestuin, kas en buitenlokaal
We organiseren veel activiteiten: Talentenclub, Ruiter & Paard, Wereldburgerschap en er is een actieve leerlingenraad

Nog meer weten?

Waarschijnlijk heb je best veel vragen over onze school. Bezoek onze open dagzodat je met leerlingen en docenten kunt spreken.

Je kunt ook alvast naar de vragen hiernaast kijken. Wij beantwoorden vragen die groep 8 leerlingen vaker aan ons stellen.

Natuurlijk kun je ons altijd een mailtje sturen of bellen wanneer je een vraag voor ons hebt, wij helpen je graag.

We zijn een 'groene' school. Dat betekent dat je bij ons - naast de gewone vakken - ook groene praktijkvakken krijgt. Je komt meer te weten over dieren, bloemen of koken.

In de onderbouw krijg je het vak 'Groen' en werk je in onze kas. Bij goed weer wordt ook vaak buiten gewerkt of wanneer het te koud is krijg je les over dieren, planten en duurzaamheid in het algemeen.

We hebben in ons groene paradijs een hele grote vijver met visjes (die leerlingen hebben gevangen en uitgezet!) en grote waterschildpadden. Andere leerlingen hebben de school een koikarper cadeau gedaan!

En sommige docenten nemen wel eens hun kitten, hond of lammetje mee naar school! 

 

Ja, wij werken op school regelmatig met digitale leermiddelen. Daarom vragen we je een laptop aan te schaffen. Wij raden je aan om deze via The Rent Company aan te schaffen. Meer informatie hierover vind je op www.easy4u.nl.

Eén op de vijf leerlingen op onze school heeft dyslexie/dyscalculie. We hebben twee dyslexiecoaches en weten dus goed hoe we leerlingen het beste kunnen ondersteunen. 

Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. Er is voor bijna alles een oplossing, dus jij en je mentor kunnen met de dyslexiecoach bespreken wat er voor jou nodig is. Er is heel veel mogelijk!  

Wij accepteren niet dat er hier op school gepest wordt! Onze leerlingbegeleider is ook anti-pest coördinator.

In september doen we altijd mee aan de Week tegen Pesten, soms spreiden we dat zelfs uit over drie weken. De mentor praat dan met de klas over pesten, de effecten daarvan en waarom dat op deze school niet geaccepteerd wordt. 

Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees de algemene schoolgids van Yuverta of de specifieke de schoolgids van deze locatie

Let op: dit is een voorbeeld. Het kan zijn dat er op Yunet een recentere versie is gepubliceerd.

 

 

Aanmelden voor onze school

De aanmelddagen voor het nieuwe schooljaar zijn geweest. Wil je je toch nog aanmelden of wil je overstappen van school?

Bereikbaarheid tijdens de vakantie

Tijdens de zomervakantie van 8 juli tot en met 16 augustus 2024 is onze school gesloten. 

We hopen dat we je alvast op een aantal vragen antwoord kunnen geven. Heb je dringend contact nodig? Lees dan verder hoe je ons kan bereiken.

  • Heb je vragen over inschrijven, aanmelden of afmelden: mail naar administratie@yuverta.nl, dan kunnen we je persoonlijk antwoord geven.
  • Heb je vragen over schoolkosten: mail naar financieel@yuverta.nl, dan kunnen we je persoonlijk antwoord geven.
  • Wat te doen bij heftige gebeurtenissen (zoals een ongeluk, ziekte of overlijden, brand op school). Dan kun je terecht op het algemene noodnummer 030-6345134. Overdag krijgt je een medewerker aan de lijn, daarbuiten is het mogelijk om een bericht in te spreken.  

Contact

Yuverta mavo Nederweert

Pastoor van der Steenstraat 5, 6031 EB Nederweert