We organiseren gedurende het schooljaar veel buitenschoolse activiteiten voor onze leerlingen met de Talentenclub. En dat doen we nu ook voor groep 8 leerlingen! Echt sfeer proeven doe je tijdens één van de vier Talentenclub groep 8 workshops. Klik hieronder op de button en schrijf je in. De workshops staan gepland in de periode van 15 november tot en met 13 december.
Zien hoe onze school eruit ziet? En kennismaken met de vakken die bij ons worden gegeven? Op 1 november vond onze open dag plaats. Heb je de open dag gemist? Kom dan samen met je ouder(s)/verzorger(s) sfeer proeven op onze school tijdens onze open avond op donderdag 1 februari. Meld je aan via onderstaande button!
Naast de standaard theoretische vakken zoals rekenen, biologie en Nederlands volgen de leerlingen ook praktijkvakken zoals koken, expressie, techniek, LO, tekenen en groen. Voor de paardenliefhebber (beginners en gevorderden) wordt de cursus Ruiter & Paard aangeboden.
We hebben op school ook een Talentenclub, dit betekent dat we gratis naschoolse activiteiten aanbieden zoals grimeren, DJ sessies, bakken, EHBO, sporten, sieraden maken, leesclub, fietsenmaker-workshop, zelfverdediging en nog veel meer..!
In het kader van Wereldburgerschap organiseren wij veel leuke activiteiten zoals een Warme Pyjamatruien dag, Buitenlesdag, Halloween, Carnaval, speelgoed inzamelen en Wereld Dyslexiedag.
Deze leerweg volg jij bij ons:
Waarschijnlijk heb je best veel vragen over onze school. Bezoek onze open dag / avond zodat je met leerlingen en docenten kunt spreken.
Je kunt ook alvast naar de vragen hiernaast kijken. Wij beantwoorden vragen die groep 8 leerlingen vaker aan ons stellen.
Natuurlijk kun je ons altijd een mailtje sturen of bellen wanneer je een vraag voor ons hebt, wij helpen je graag.
We zijn een 'groene' school. Dat betekent dat je bij ons - naast de gewone vakken - ook groene praktijkvakken krijgt. Je komt meer te weten over dieren, bloemen of koken.
In de onderbouw krijg je het vak 'Groen' en werk je in onze kas. Daar hebben we een plantenasiel opgericht, maar er wordt ook vaak buiten gewerkt of wanneer het te koud is krijg je les over dieren, planten en duurzaamheid in het algemeen.
We hebben in ons groene paradijs een volière met verschillende soorten vogels en een hele grote vijver met visjes (die leerlingen hebben gevangen en uitgezet!) en grote waterschildpadden. Andere leerlingen hebben de school een koikarper cadeau gedaan!
Vorig schooljaar hadden we baby-eendjes, maar die zijn helaas uitgevlogen. Misschien gaan we dit jaar weer eendeneieren uitbroeden. En sommige docenten nemen wel eens hun kitten, hond of lammetje mee naar school!
Je lesrooster is elke dag anders. Meestal begin je om 8.30 uur, maar soms ben je om 13.45 uur uit en op andere dagen pas om 15.25 uur. Je kunt ook wel eens een eerste uur vrij hebben.
De onderbouw en de bovenbouw hebben aparte lestijden, maar iedereen heeft een kleine pauze van 15 minuten, een grote pauze van 30 minuten en wanneer je ook nog een achtste lesuur hebt is er een pauze van 10 minuten.
We hebben 360 leerlingen op school en de gemiddelde klasgrootte is 24 leerlingen. Er zitten bijna evenveel meisjes als jongens op onze school, net zoals er ook een gelijk aantal mannelijke als vrouwelijke docenten voor de klas staat.
Gemiddeld werk je elke dag een uurtje aan je huiswerk. Wanneer je een tussenuur hebt kun je aan je huiswerk werken, maar onze roostermaker is zo goed dat er bijna geen tussenuren zijn. Daarom ben je vaak wat eerder uit en kun je thuis je huiswerk maken. Blijf je liever op school? Dan vind je ook hier rustige pekken waar je je huiswerk kunt maken.
Dat klopt, alle leerlingen kopen of huren een laptop die zij voor veel lessen gebruiken. Deze neem je mee naar school en neem je na school weer terug naar huis.
Wij accepteren niet dat er hier op school gepest wordt! Onze leerlingbegeleider is ook anti-pest coördinator.
In september doen we altijd mee aan de Week tegen Pesten, soms spreiden we dat zelfs uit over drie weken. De mentor praat dan met de klas over pesten, de effecten daarvan en waarom dat op deze school niet geaccepteerd wordt.
Wij streven ernaar een pestvrije school te zijn!
Eén op de vijf leerlingen op onze school heeft dyslexie/dyscalculie. We hebben twee dyslexiecoaches en weten dus goed hoe we leerlingen het beste kunnen ondersteunen.
Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. Er is voor bijna alles een oplossing, dus jij en je mentor kunnen met de dyslexiecoach bespreken wat er voor jou nodig is. Er is heel veel mogelijk!
98% van onze leerlingen is vorig jaar geslaagd en er slaagden 5 leerlingen cum laude. Dit is hoger dan het landelijke gemiddelde!
Met een mavo-diploma kun je alle mbo-opleidingen volgen. Er is geen enkele beperking. En natuurlijk is een overstap naar de havo ook een mogelijkheid.
Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld.