Yuverta chr. vmbo Gouda

Yuverta chr. vmbo Gouda

Ontdek onze persoonlijke school!

Groene school met veel praktijkvakken!

Yuverta chr. vmbo Gouda is een kleine, gezellige school met ongeveer 450 leerlingen waarbij bijna iedereen elkaar kent. Onze school heeft een christelijke identiteit, we besteden aandacht aan geloof en geloofszaken binnen onze multiculturele samenleving.

Bij Yuverta willen we graag dat je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Je leert met je eigen coach en volgt een persoonlijke leerroute. Samen proberen we het beste resultaat te halen!

Kom kennismaken

Kom zelf sfeer proeven op onze school!

 

We nemen je mee: dit is onze school

Dit is Yuverta chr. vmbo Gouda

Praktijklessen met paarden, koken en techniek
Leren met je eigen coach
Kleine, gezellige school
Leren met je handen!

Wij doen het

 

 

 

 

Wij doen het

 

 

 

 

Video
Leerlingen schitteren op Skills Talents
Video
Dit is Yuverta
Bij Yuverta chr. vmbo Gouda ga je naar het buitenland!

Ons onderwijs

Elke school heeft zo z’n eigen manier van lesgeven. Wij ook. Onze missie is: werken aan een gezonde en leefbare toekomst door uit te blinken in groen onderwijs.

Onze speerpunten:

  • We zijn een veilige school met goede zorg. We bieden een kleinschalige, veilige en zorgzame school met inspirerende docenten die jou uitdagen om het beste uit jezelf te halen.
  • We werken aan een uitdagende, christelijke, groene en praktijkgerichte leeromgeving die aansluit op jouw mogelijkheden en behoeften.
  • We gaan uit van een veranderende wereld, waaraan de creativiteit van jou en de docenten een positieve bijdrage kunnen leveren.

Ja, dat kan! Bij Yuverta vmbo volg je je eigen groeipad. Soms ga je snel, soms wat langzamer. Maar altijd op je eigen manier en in je eigen tempo. We noemen dat ook wel gepersonaliseerd onderwijs. Je leert uit boeken, je leert met elkaar en regelmatig zetten we digitale leermiddelen/iPad in.

 

Ondersteuning en begeleiding

Wij hebben op school hulpuren. Ondersteuningsuren zijn bedoeld voor leerlingen die moeite hebben met vakken. Als je een onvoldoende staat voor een bepaald vak of als er een onderwerp is waar je nog wat extra oefening voor nodig hebt kun je extra ondersteuningsuren krijgen. 

Bij Yuverta bieden we leerwegondersteunend onderwijs aan, bijvoorbeeld als je extra ondersteuning nodig hebt om een diploma te halen. Je kunt deze extra ondersteuning tijdens de lessen krijgen, maar ook buiten de lessen. Om te bepalen of jij deze ondersteuning nodig hebt, kijken we naar het onderwijskundig rapport en het schooladvies van je basisschool. 

Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. En als je wil, bieden we ook ondersteuningslessen aan.

Algemene informatie

Bij Yuverta chr. vmbo Gouda zitten ongeveer 450 leerlingen op school. Wij zijn een kleine, gezellige school waarbij bijna iedereen elkaar kent.

We zijn een 'groene' school. Dat betekent dat je bij ons - naast de gewone vakken - ook groene praktijkvakken krijgt. Je komt meer te weten over dieren, bloemen of koken.

Ook hebben we aandacht voor duurzaamheid. Zo zorgen we dat jij klaar bent voor de toekomst!

 

Ja, zeker! Met je Yuverta-diploma kun je alle mbo-richtingen op. Van groen, techniek, zorg tot economie.

Jazeker! Onze school zit op vijf minuten loopafstand van het station. Veel leerlingen komen daarom met de trein, maar je kan natuurlijk ook met de fiets komen.

Het gewone lesrooster is als volgt:
1e lesuur 08.30 - 09.15 uur
2e lesuur 09.15 - 10.00 uur
3e lesuur 10.00 - 10.45 uur
Pauze 
4e lesuur 11.00 - 11.45 uur
5e lesuur 11.45 - 12.30 uur
6e lesuur 12.30 - 13.15 uur
Pauze 
7e lesuur 13.45 - 14.30 uur
8e lesuur 14.30 - 15.15 uur
9e lesuur 15.15 - 16.00 uur

Soms heb je een 35-minutenrooster. B.v. als er rapportvergaderingen zijn.

Lees hier de schoolgids van het lopende schooljaar. Hierin kun je meer lezen over ons onderwijs en veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar vinden. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld.

Let op: dit is een voorbeeld. Het kan zijn dat er op Yunet een recentere versie is gepubliceerd.

Paardenklas

Een vmbo-klas met paarden! Je zit in groep 8 van de basisschool. Je gaat een andere school kiezen. En je bent gek op paarden en kunt paardrijden. Kom dan eens kijken bij Yuverta chr. vmbo Gouda, want wij hebben de paardenklas. Dat maakt naar school gaan echt leuk.

Contact

Yuverta chr. vmbo Gouda

Ronsseweg 555, 2803 ZK Gouda