Yuverta chr. vmbo Ottoland

Yuverta chr. vmbo Ottoland

Zoek je een kleine en gezellige school?

Yuverta chr. vmbo Ottoland

Kom naar Yuverta in Ottoland. Wij zijn een kleine school waar bijna iedereen elkaar kent. Als school vinden wij het belangrijk dat je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Met elkaar gaan we voor het beste resultaat. Wij vinden het vooral belangrijk dat jij je snel thuis voelt op onze school.

Kom kennismaken

Doe-middagen
- 14 november 2023 van 13:30 uur tot 16:00 uur. Meld je aan via deze link.
- 30 november 2023 van 13:30 uur tot 16:00 uur. Meld je aan via deze link.

Open dagen
- 26 januari 2024 van 15:00 uur tot 21:00 uur.
- 14 februari 2024 van 14:00 uur tot 20:00 uur.

Aanmeldmomenten
- 26 maart 2024 van 15:00 uur tot 17:00 uur en van 18:30 uur tot 20:30 uur.
- 27 maart 2024 van 15:00 uur tot 17:00 uur en van 18:30 uur tot 20:30 uur.

Binnenkort kun je je aanmelden voor de kennismakingsmomenten. Heb je nog vragen? Mail ons dan via vmbo.ottoland@yuverta.nl 

 

We nemen je mee: dit is onze school

Dit is Yuverta chr. vmbo Ottoland

Yuverta Ottoland is een kleine christelijke vmbo school. Bij ons op school kent iedereen elkaar. We bieden bij ons op school veel praktijklessen aan, zoals kookklas, groengroep en tecklas. Hierdoor leer je ook door te doen.

Persoonlijke begeleiding
Groene school
Kleinschalig
Praktijklessen

Wij doen het

 

 

 

 

Wij doen het

 

 

 

 

Video
Leerlingen schitteren op Skills Talents
Video
Dit is Yuverta

Groengroep

Bij Yuverta Ottoland kun je kiezen voor de Groengroep. Wij zijn een school waar je veel leert over dieren en natuur maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld.

Nog meer weten

 

 

 

Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. En als je wil, bieden we ook ondersteuningslessen aan.

We zijn een 'groene' school. Dat betekent dat je bij ons - naast de gewone vakken - ook groene praktijkvakken krijgt. Je komt meer te weten over dieren, bloemen of koken.

Ook hebben we aandacht voor duurzaamheid. Zo zorgen we dat jij klaar bent voor de toekomst!

 

Ja, zeker! Met je Yuverta-diploma kun je alle mbo-richtingen op. Van groen, techniek, zorg tot economie.

Ja. We werken op school met Ipads.

Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees hier de schoolgids van het lopende schooljaar.

Let op: dit is een voorbeeld. Het kan zijn dat er op Yunet een recentere versie is gepubliceerd.

Identiteit

Wij zijn een christelijke school. Wij vinden dat ieder mens uniek is en met respect behandeld moet worden. Niet zomaar, maar omdat de Bijbel ons dat vertelt. Wij zien het als onze christelijke taak om kinderen, ieder op zijn eigen niveau, te begeleiden naar volwassenheid. Zij mogen zich bij ons ontwikkelen tot volwaardige leden van de maatschappij. 

COS | Christelijke opleidingsschool

Ben je bijna klaar met je middelbare school en wil jij zelf graag voor de klas? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging in je carrière? Dan is een lerarenopleiding via de christelijke opleidingsschool (COS) misschien wel iets voor jou! Je volgt een lerarenopleiding met onze school als thuisbasis en wordt ‘on the job’ opgeleid tot een onderwijsprofessional.

Bij deze opleidingsmethode leer je niet alleen de theorie, maar doe je ook direct praktijkervaring op. Zo kun je meteen zien of het lesgeven iets voor jou is. Je komt terecht in een omgeving waarbij respect, verantwoordelijkheid en dienstbaarheid belangrijke waarden zijn. Deze waarden helpen jou om je voor te bereiden op een carrière als leraar waarbij je een positieve invloed hebt op de levens van je leerlingen. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen én leert hoe je jouw leerlingen kan helpen bij de vorming van hun eigen identiteit.

Hoe gaat dat praktisch?
Je gaat drie dagen bij ons aan de slag. Je doet ervaring op met lesgeven en leert het vak geleidelijk. Je ontwikkelt jezelf op de werkvloer én je wordt begeleid door een professionele leergemeenschap (PLG) van begeleiders en medestudenten. Dat combineer je met colleges bij de CHE of Driestar hogeschool.

Meer over COS – Leren met lev
COS bestaat uit een samenwerking tussen de CHE, Driestar Hogeschool en acht scholen voor christelijk voortgezet onderwijs in heel Nederland waaronder Yuverta Ottoland. Het motto van COS is ‘leren met lev’. Het Hebreeuwse woord lev verwijst naar de verbinding tussen hart, hoofd en handen. Het opleidingsprogramma van COS daagt je uit, rust je toe en leidt je op om een gemotiveerde en kundige vakdocent in het christelijk voortgezet onderwijs te worden. Er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en te leren hoe je als christen een voorbeeld kan zijn voor jouw leerlingen. Je leert hoe je als christen een goede pedagoog en leraar kan zijn én hoe je dit verwerkt in je vak. De volgende lerarenopleidingen kun je bij COS volgen:
Leraar godsdienst/ levensbeschouwing (CHE)
Leraar Nederlands, Duits, Engels, wiskunde, geschiedenis of economie (Driestar hogeschool)
Meer informatie over COS vind je op www.lerarenopleidingcos.nl

Interesse of vragen?
Heb je interesse om een lerarenopleiding via COS op Yuverta Ottoland te volgen of heb je vragen? Stuur dan een mail naar Frank Hulsman, schoolcoördinator COS Yuverta Ottoland, f.hulsman@yuverta.nl.

Contact

Yuverta chr. vmbo Ottoland

B 140, 2975 BK Ottoland