Yuverta vmbo Roermond biedt persoonlijke aandacht voor talent, interesses en energie. Jongeren hebben het allemaal in overvloed en elk kind is anders. Juist daarom brengt persoonlijke aandacht het beste in kinderen naar boven. Ook bij hen die extra zorg nodig hebben.

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij Yuverta vmbo Roermond helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij Yuverta vmbo Roermond stromen leerlingen al jaren op een hoger niveau uit het advies van de basisschool.

Schoolhond Fer

Yuverta vmbo Roermond heeft sinds januari 2020 een bijzondere medewerker, namelijk de labrador retriever Fer! In lastige situaties is het voor leerlingen fijn om steun te ontvangen, waarbij een hond kan helpen. Een hond oordeelt niet, troost wel en voelt vaak feilloos aan waar de schoen wringt en kan, door er een kop, been of arm te leggen, nét dat duwtje in de positieve richting geven. Ook voor leerlingen waarmee het goed gaat is het omgaan met een hond een leuke en leerzame ervaring. De komst van Fer zal voor velen het leven op school nog aangenamer maken.

Paardensport vmbo

Yuverta vmbo Roermond is in 2010 de opleiding Paardensport op vmbo-niveau voor leerlingen met een passie voor paarden van start gegaan. Naast de normale lessen in de klas, krijgt de leerling 1 keer per maand een hele dag les over en met paarden. Er zal geen aparte klas worden geformeerd; de leerlingen volgen alleen samen de lessen Paardensport en Paardenhouderij. Bij de theorielessen worden verschillende onderwerpen behandeld zoals gedrag, omgang, verzorging en opzadelen. Natuurlijk komt ook het paardrijden zelf aan bod. De theorie- en praktijklessen van de opleiding paardensport worden in de manege Op de Berg in Echt gegeven.

Gezonde school

Yuverta vmbo Roermond heeft het vignet Gezonde School voor de thema’s Voeding en Roken, Alcohol en Drugs-preventie. Want werken aan gezondheid op school loont! Het draagt bij aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Praat en denk mee

De ouderraad vvan Yuverta vmbo Roermond praat en denkt mee over verschillende onderwerpen die van belang zijn voor onze school. Zij vormen de vertegenwoordiging van alle ouders van de leerlingen die op onze school zitten. Het doel hiervan is om de samenwerking tussen de school en de ouders/verzorgers te bevorderen.

Roermond on Stage

Yuverta vmbo Roermond doet mee aan vmbo On Stage zodat leerlingen een goede keuze kunnen maken voor een vervolgopleiding. Om ervoor te zorgen dat iedere leerling bij ons op school ontdekt; ‘wie ben ik, wat kan ik én wat wil ik later doen’ krijgt iedere leerling bij Yuverta  Loopbaan Oriëntatie en begeleiding (LOB). Hier wordt kennis gemaakt met verschillende beroepen en/of beroepsrichtingen. Denk aan stage, les van gastdocenten, het bezoeken van open dagen maar ook het Beroepenfeest van vmbo On Stage.