Bij Yuverta vmbo leer je in een inspirerende en duurzame omgeving. Lees hieronder wat leren bij Yuverta vmbo Naarden nog meer bijzonder maakt.

Een nieuw gebouw!

We hebben een nieuw schoolgebouw! Het schooljaar 2019-2020 is gestart in ons nieuwe, moderne gebouw.

Een gezonde school

Een nieuw gebouw geeft ons de kans er een gezonde school van te maken. Onze lokalen zijn ruim en licht. Aan frisse lucht en ook aan geluid is gedacht, dus iedereen die er werkt en leert doet dat in een prettige en gezonde omgeving.

Veel bewegen en lekkere, gezonde, voeding. Op de eerste verdieping zit een uitgiftepunt voor een gezonde lunch of tussendoortje. Beneden in de hal staat een prachtig watertappunt om je zelf meegenomen flesje water te bijvullen.

Duurzaam en groen

Gezondheid is voor nu én voor later van belang. Daarom is ons gebouw vrijwel energieneutraal. Met zonnepanelen en goede isolerende materialen werken we ook aan een gezonde toekomst. We zijn trots op het groene karakter en de prettige en vriendelijke sfeer. Die willen we ook graag laten zien. Met natuurlijke materialen, afgeronde vormen en warme kleuren ziet onze school er vriendelijk en natuurlijk uit.

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta vmbo Naarden is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld. Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen? Dan is Yuverta iets voor jou!

Thematijd

Ben jij technisch, vindingrijk, gek op koken, verliefd op bloemen, ondernemend, creatief, gek op dieren, sportief of geboren met groene vingers en bruis je van de ideeën: dan is onze school echt iets voor jou. Wij hebben namelijk thematijd. In deze thematijd volg je themaklassen waarin je nog beter kunt worden in dat wat je het liefst doet.

Bij ons leer je uit boeken, van elkaar en ook met een iPad. Want dat betekent leren op je eigen manier en eigen tempo. Dit doen we op een interactieve, spannende manier. Je leert hoe je creatief naar oplossingen kunt zoeken. Maar ook hoe je goed en verantwoord moet omgaan met de tablet, het internet en de digitale wereld.

Internationaal

We vinden het belangrijk dat je meer van de wereld kent dan alleen Nederland. Bij verschillende vakken leer je de wereld pas echt kennen.

Maak het met Techniek

Het platform Maak het met Techniek is bedacht door Sterk Techniek Onderwijs het Gooi, een samenwerkingsverband van scholen uit het primair en voortgezet onderwijs, het mbo en het bedrijfsleven.

Het doel van Maak het met Techniek is alle kinderen in het Gooi hun talenten voor techniek te laten ervaren, zodat kinderen al in een vroeg stadium enthousiast worden over een toekomst in de techniek en technologie.

Wij hebben het basisonderwijs wat te bieden: vakkennis, praktisch leren, faciliteiten in huis en een netwerk van bedrijven en vervolgonderwijs (mbo). Samenwerking vanuit een collectieve ambitie en het benutten van ieders kracht moet leiden tot sterke doorlopende technische profielen met een groen duurzame insteek.

Technolab

Het ontwikkelen en vormgeven van een zgn. “Technolab” op de vier vmbo-scholen gesitueerd op College De Brink in Laren, op het Hilfertsheem College in Hilversum, op Groot Goylant in Hilversum en op Yuverta in Naarden.

De Technolabs zijn gericht op groep 7- en 8-leerlingen van het basisonderwijs en zijn zodanig ingericht dat leerlingen spelenderwijs en middels ‘trial and error’ kennismaken met moderne techniek en technologie vanuit de zeven werelden van techniek (Wetenschap en Techniek). Het onderwijsaanbod kenmerkt zich door leeractiviteiten welke zich middels de cyclus van ontwerpend leren richten op zowel de ontwerp- maak- als de digikunde of een combinatie hiervan.

Tevens zijn de Technolabs beschikbaar voor onze onderbouwleerlingen van het vmbo welke middels leerervaringen binnen techniek en technologie op zoek gaan naar hun talenten en interesses.

In ons Technolab ga je aan de slag met thema's die ertoe doen, zoals het klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. Meer weten? Ga naar https://maakhetmettechniek.nl