omhoog
Yuverta vmbo Dordrecht

Onze school

Groen denken en doen

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta vmbo Dordrecht is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld. Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen? Dan is Yuverta vmbo Dordrecht iets voor jou!

Duurzaam

Bij Yuverta vinden we duurzaamheid belangrijk. Wat is duurzaamheid nou eigenlijk? Nou gewoon, dat je je flesje water weer vult in plaats van een nieuwe te kopen. Dat de verwarming niet aangaat als de ramen open staan. En dat we afval gescheiden inzamelen. Zo kweken we groenten in onze kas die we weer gebruiken in de kooklessen. En we gooien niets weg, want met de restjes maken we onze dieren blij. Zo maken we duurzaamheid ook leuk en leerzaam.

Yuverta goes international

We vinden het belangrijk dat je meer van de wereld kent dan alleen Nederland. Bij verschillende vakken leer je de wereld pas echt kennen. Zo leer je wereldgerechten maken tijdens de kooklessen. Leer je van alles over planten en bloemen die niet in Nederland groeien. Bij maatschappijleer hebben we het over de verschillende culturen. En zelfs tijdens dierverzorging leer je waar de dieren oorspronkelijk vandaan komen en wat dat voor effect heeft op de verzorging. Als we gaan ontdekken welk beroep goed bij jou past, kijken we ook hoe er in het buitenland gewerkt wordt en welke kansen daar misschien ook voor jou zijn. Dus als je meer wilt weten over het buitenland, dan zit je bij Yuverta goed! 

 

Buitenlandse reizen

In het vierde schooljaar ga je op schoolreis naar het buitenland. Zo maak je kennis met een andere taal en een andere cultuur.

Uitjes en activiteiten

Naast leren is het belangrijk dat je het naar je zin hebt op school. Daarom organiseren we uitjes. Zo gaan we aan het begin van het eerste schooljaar op kamp. Verder in het jaar hebben we uitstapjes naar musea zoals Nemo en het Archeon. Het schooljaar sluiten we gezellig af met een bezoek aan een pretpark, een ponykamp, een mountainbikekamp, een piratenkamp of een surfkamp. Uiteraard worden er tijdens het schooljaar ook een aantal schooldisco’s georganiseerd.

Delen
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • WhatsApp
  • LinkedIn