Agrifood

Wil je bijdragen aan een duurzame voedselproductie?  

Nieuw vanaf studiejaar 2023-2024: opleiding Agrifood

De agrifood sector in Nederland is vitaal en (inter)nationaal toonaangevend. Heb jij een donkergroen hart en loop je warm voor technologie en innovatie? Met deze brede opleiding kun je in de hele keten aan de slag. Aanbevolen door het agrarisch bedrijfsleven en met volop baankansen! 

 

Agrifood

Wat leer je?

Het eerste jaar van de opleiding krijg je een brede basis. Je leert alles over productiedieren en gewassen, teelt- en veehouderijsystemen, landbouwbeleid, circulariteit, onderzoek en ondernemerschap.  

In het tweede en derde leerjaar ga je je verder verdiepen in thema’s die spelen binnen de agrifood sector. Je kunt denken aan big data, internationalisering, technologie en innovatie, circulaire voedselsystemen en duurzaamheid. Ook staat toekomstbestendig ondernemerschap centraal en krijg je inzicht in je eigen competenties en adviesvaardigheden en leer je die verder te ontwikkelen. 

Tijdens praktijklessen bezoek je bedrijven in de keten, doet daar onderzoekjes en gaat met ondernemers in gesprek. Theorielessen worden gegeven door docenten van Yuverta of door gastdocenten uit het bedrijfsleven. 

Waar ga je werken?

De agrifood sector staat te springen om mensen zoals jij! Met jouw opleiding kun je dan ook op veel plekken terecht. Zowel bij primaire agrarische ondernemers, als bij toeleveranciers in de keten. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als bodemcoach, medewerker biogascentrale, adviseur stallenbouw, hygiënecoach, adviseur veehouderij, teeltadviseur, energiebesparingscoach, data-analyst, adviseur stalsensoren, assistent beleidsmedewerker of adviseur precisielandbouw. Volop baankansen in deze dynamische en innovatieve sector! 

Stages

We vinden het belangrijk dat je tijdens de opleiding praktijkervaring opdoet. Daarom loop je ieder leerjaar stage. Tijdens een stage verbreed en verdiep je je kennis van de agrifood sector. Je kunt stage lopen bij een primair bedrijf of een ander bedrijf in de keten. Je sluit je opleiding af met een (onderzoeks)opdracht, waarvoor je langere tijd stage gaat lopen bij een bedrijf naar keuze. Misschien wel bij je toekomstige werkgever!

Doorleren?

Ben je klaar met deze niveau 4-opleiding? Dan kun je doorstuderen aan het hbo. 
Denk daarbij aan:

  • Agrarisch ondernemerschapdier- en veehouderij
  • Docent en kennismanagerveehouderij
  • Bedrijfskunde & agribusiness
  • Toegepaste biologie
  • Tuin- en akkerbouw