Romy over Groene handel en logistiek

Studenten aan het woord

Romy wil later de vrachtwagen op

De opleiding Groene handel en logistiek is een veelzijdige opleiding waarin je leert hoe je op de beste manier een product kunt verkopen. Dit kan gaan om alles wat groeit en bloeit, van bloemen en planten tot groenten en fruit. Naast het verkopen van deze producten, leer je ook alles over de logistieke kant van de groene sector. Tijdens stages kom je in aanraking met echte klanten en leer je hoe je de juiste strategie bepaalt. Daarnaast leer je ook hoe je een ondernemersplan opstelt en hoe je rekening houdt met de internationale wet- en regelgeving.

Benieuwd naar het verhaal van een student? Romy zit momenteel in het tweede leerjaar en vertelt je graag wat zij van de opleiding vindt! Haar verhaal lees je hieronder.

Waarom heb je voor de opleiding Groene handel en logistiek gekozen?

Ik heb voor de opleiding Groene handel en logistiek gekozen omdat ik graag wat met logistiek wil gaan doen en later de vrachtwagen op wil. De opleiding is erg divers. Tijdens deze opleiding leer je de verschillende bloemen en planten bij naam, maar je leert ook over de logistiek binnen de bloemensector.

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

Ik ben momenteel bezig met mijn tweede leerjaar en wat ik tot nu toe het leukste vind aan deze opleiding is dat het niet alleen over bloemen en planten leert, maar ook over de logistiek binnen deze sector. Ook zijn er veel mogelijkheden voor beroepspraktijkvorming (bpv), waardoor je in de praktijk kunt ervaren hoe het er in de logistieke sector aan toe gaat.

Wat wil je na de opleiding gaan doen?

Met deze opleiding zijn er heel veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld bij een import/exportbedrijf of een handelskwekerij gaan werken, maar ook bij een groothandel of een transportbedrijf binnen de bloemsector. Wat ik het allerliefste wil is de vrachtwagen op.