Silas over Watermanagement

Studenten aan het woord

Silas wil doorstromen naar het hbo

Als gevolg van klimaatverandering en bevolkingsgroei hebben we steeds vaker problemen met water. Rivieren die overstromen en meer ruimte nodig hebben, steden die blank komen te staan door hevige regenbuien of instabiele dijken door extreme droogte. Dit komt allemaal voor in Nederland. Tijdens de opleiding Watermanagement leer je onder andere hoe je overstromingen kunt voorkomen, hoe je de kwaliteit van het water bepaalt en hoe je het waterpeil beheert.

Silas volgt de opleiding Watermanagement. Benieuwd naar zijn ervaring? Lees hieronder zijn verhaal.

Waarom heb je voor de opleiding Watermanagement gekozen?

Ik kom van het platteland, waar ik altijd bezig ben geweest met natuur en water. Het water trok mij altijd erg, waardoor ik heb gekozen voor de opleiding Watermanagement bij Yuverta. De opleiding Watermanagement is gericht op een toekomst waarin groen, water en de omgeving een belangrijke rol spelen. Tijdens deze opleiding leer je van alles over water. Van de waterkringloop tot aan de chemische en ecologische kwaliteit van het water.

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

Het leukste aan de opleiding vind ik de afwisseling tussen buiten en binnen zijn. Als we bijvoorbeeld de kwaliteit van het water gaan meten moeten we eerst naar buiten. Buiten nemen we een monster en die gaan we vervolgens in het laboratorium op school analyseren.

Wat wil je na de opleiding gaan doen?

Als ik mijn opleiding heb afgerond wil ik Land & Watermanagement gaan studeren op het HBO. Het is een brede opleiding, maar doormiddel van stages kom je er vanzelf achter welk onderdeel het beste bij jou past. De kennis die je opdoet tijdens de MBO opleiding Watermanagement zorgt voor een goede basis bij de overstap naar het HBO.

Ligt jouw passie net als die van Silas bij natuur en water? Dan past de opleiding Watermanagement bij jou.