Kim over Schaapherder

Studenten aan het woord

Kim wil volledig aan het werk als herder

Bij Yuverta mbo Velp volg je de enige officiële mbo-opleiding tot schaapherder. Tijdens de opleiding combineer je werken met leren. Je leert over natuur, ondernemerschap, communicatie en het schaap. Wanneer je al werkervaring hebt is het mogelijk de opleiding in 2 jaar af te ronden.

Kim is 22 jaar oud en woont samen met haar vriend en hondje in het uiterste zuiden van Limburg. Zij volgt de opleiding Schaapherder en vertelt je er graag meer over. Wij hebben haar een aantal vragen gesteld over haar opleiding. Benieuwd naar haar verhaal? Lees hieronder verder.  

Waarom heb je voor de opleiding Schaapherder gekozen?

Eerder heb ik Dier en management niveau 4 gestudeerd op Yuverta mbo Heerlen. Ik heb toen stage gelopen bij Schaapskooi Mergelland in Epen en ben daar nu nog steeds werkzaam. Ik wilde graag verder leren dus ben ik naast mijn werk begonnen aan de opleiding Schaapherder op Yuverta mbo Velp.

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

De opleiding is heel variërend. Zo krijg je theorielessen over schapen, de verzorging, het terreinbeheer, flora en fauna en nog veel meer. Ook zijn er veel praktijklessen. Niet alleen rondom school, maar we doen ook excursies door het hele land heen. Deze variatie maakt het heel leuk, je ziet overal andere en nieuwe dingen.

Wat wil je na de opleiding gaan doen?

De opleiding duurt 2 jaar. Na deze 2 jaar ga ik volledig aan het werk als herder bij Schaapskooi Mergelland in Epen. Met de ervaring die ik op doe tijdens de opleiding hoop ik een stuk meer te weten over de gebieden waar ik aan het werk ben en dingen goed en sneller herken. Ik raad de opleiding zeker aan! Het is hartstikke leerzaam en een super leuke ervaring!