Rick over Leefbare stad en klimaat

Studenten aan het woord

Rick wil doorleren voor docent Aardrijkskunde

Tijdens de opleiding Leefbare stad en klimaat wordt je opgeleid als opzichter en uitvoerder in de groene ruimte. Je maakt de wereld een beetje groener en leefbaarder. Met je diploma op zak liggen de prachtige carrière mogelijkheden voor het oprapen. Van natuur tot water en van recreatie tot hovenier.

Rick volgt de opleiding Leefbare stad en klimaat. Hieronder lees je zijn verhaal.

Wie is Rick?

Mijn naam is Rick van Pelt en ik ben 18 jaar oud. Mijn interesses liggen bij de natuur en dierentuinwereld waar ik graag wandel en fotografeer. Ook ben ik veel bezig met insecten, vogels en planten. Ik volg de opleiding Leefbare Stad en Klimaat niveau 4 bij Yuverta mbo Dordrecht. Ook ben ik voorzitter van de Centrale Studentenraad. Dit doe ik graag en valt goed te combineren met mijn opleiding.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding Leefbare stad en klimaat?

Ik heb de opleiding gekozen omdat ik veel met de natuur heb. Ik geniet van de hele schepping en dat wij hier ook de verantwoordelijkheid voor dragen. Bij de opleiding Leefbare stad en klimaat komt dit ook terug met ecologisch onderzoek en kennis van flora en fauna.

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

Ik leer dus veel over ecologie. Maar ik krijg ook vakken als economie waar het over bedrijfskunde gaat. Daarnaast hebben we praktijkdagen waarop we buiten aan de slag gaan met machines of andere praktische vaardigheden. Er is ook altijd een projectdag waarbij je een project oppakt van een gemeente of bedrijf. Als laatst hebben we door de hele opleiding heen één dag in de week stage (afwisselend met blokstages). Je kan dan stage lopen bij een hovenier, gemeente, waterschap of – zoals ik doe – in een dierentuin.

Wat wil je na de opleiding gaan doen?

Na de opleiding kun je onder andere aan de slag bij een hovenier, gemeente, (ecologisch) adviesbureau of doorstuderen op het hbo. Zo hoop ik na mijn opleiding door te leren voor docent Aardrijkskunde. Hier kan ik het geleerde over landschappen, bodem, water en duurzaamheid mooi gebruiken.