De doeners die het maken

Nathan en Jorn zijn gestart met een eigen hoveniersbedrijf

Nathan en Jorn en hun eigen bedrijf

Nathan en Jorn hebben samen een hoveniersbedrijf: Skillstuinen. Nathan, opgeleid als Hovenier niveau 2 en later niveau 3, en Jorn, met de opleiding Leefbare stad en klimaat niveau 4, vonden elkaar tijdens de skillswedstrijden (waarbij ze samen Nederlands Kampioen werden!). Ze vertellen er graag over.

Jorn en Nathan


Wie zijn wij?

We zijn Nathan en Jorn, twee jongens die van jongs af aan al bezig zijn met groen. Nathan komt uit Schoonhoven en is gestart met niveau 2 Hovenier en deed direct daarna niveau 3. Jorn komt uit Polsbroekerdam en heeft de opleiding Leefbare stad en klimaat gedaan. Deze opleiding is gericht op stedelijk groen, daar ligt de passie van Jorn.

Wat bracht ons samen als team?
Tijdens de skillswedstrijden werden we door leraren bij elkaar gezet. Hiervoor waren we al vrienden maar werkten we niet echt samen. Door de skillswedstrijden kwamen we erachter dat de samenwerking goed werkte en zijn we samen een hoveniersbedrijf gestart (Nathan werkte al 2 jaar voor zichzelf). Ons bedrijf 'Skills tuinen' bestaat inmiddels een jaar.

Hoe zetten we onze diverse kennis in?
Onze verschillende opleidingen en ervaringen blijken een kracht te zijn in ons bedrijf. We vullen elkaar goed aan.

Hoe uiten we onze creativiteit in een groene omgeving?
We vinden het geweldig om onze ideeën en creativiteit in de tuinen toe te passen. Daarnaast streven we naar slimmer werken. Door het gebruiken van nieuwe machines ga je steeds de uitdaging aan om zo efficiënt mogelijk te werken.

Wat zijn onze toekomstplannen samen?
Op dit moment zijn we tevreden met onze samenwerking en de komende tijd gaan we graag op deze voet verder. We willen later kijken of we uit kunnen gaan breiden.

Bij de opleiding Hovenier combineer je techniek en groen in één opleiding met baangarantie. Als hovenier werk je veel in de buitenlucht om de ideale groene omgeving aan te leggen en te onderhouden. Bij de opleiding Leefbare stad en klimaat ga je aan de slag met het klimaat én zet je de natuur in om de wereld groener en leefbaarder te maken. Er is volop werk na deze opleiding én er zijn prachtige carrièremogelijkheden op het vlak van natuur, water en recreatie.