Ajeni over Adviseur duurzame leefomgeving

Studenten aan het woord

Ajeni wil doorstromen naar het hbo

Tijdens de opleiding Adviseur duurzame leefomgeving ga je plannen ontwikkelen om de leefomgeving te verbeteren. Dat kan op de meest uiteenlopende manieren: duurzame festivals organiseren, voorlichting geven over een gezonde leefstijl, het tegengaan van voedselverspilling, het vergroten van de biodiversiteit en nadenken over de stad van de toekomst. En dat doe je niet alleen: jij verbindt bedrijven, organisaties en bewoners met elkaar. 

Ajeni volgt de opleiding Adviseur duurzame leefomgeving. Wij stelden haar een aantal vragen over haar opleiding. Haar antwoorden? Die lees je hieronder.

Ajeni

Waarom heb je voor de opleiding Adviseur duurzame leefomgeving gekozen?

Ik heb voor de opleiding Adviseur duurzame leefomgeving gekozen omdat ik geïnteresseerd ben in duurzaamheid en gezondheid. Maar ook omdat ik graag met mensen wil werken. Deze opleiding is heel breed waardoor je veel kan leren. Bijvoorbeeld over circulaire economie, lifestyle, water en energie, stad en wijk en vrije tijd. Je kunt jezelf specialiseren in wat bij jou het beste past.

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

Het leukste aan de opleiding vind ik de combinatie tussen zelfstandig en samenwerken met klasgenoten. Het is een goede ervaring waar je veel van leert. Tijdens de opleiding ben je jezelf constant aan het ontwikkelen. Je wordt een echte wereldverbeteraar! Ik heb het erg naar mijn zin op de opleiding en zou het iedereen aanraden.

Wat wil je na de opleiding gaan doen?

Na mijn opleiding wil ik graag doorstromen naar het hbo. Ik heb interesse in de opleiding Voeding en Diëtiek. Voor nu ben ik nog bezig met de specialisatie Lifestyle. Hierbij krijgen we verschillende thema’s die te maken hebben met de gezondheid zoals stress, slaap, voeding en beweging.

Ook graag leren hoe je duurzaam omgaat met de natuur en onze leefomgeving? En hoe je bedrijven daarover kunt adviseren? Dan past de opleiding Adviseur duurzame leefomgeving bij jou.