Bente over Maatschappelijke zorg en groen

Studenten aan het woord

Bente heeft het naar haar zin op de opleiding

Tijdens de opleiding Maatschappelijke zorg en groen leer je hoe je mensen met een hulpvraag moet begeleiden in een groene omgeving. Jij zorgt ervoor dat deze mensen een zinvolle dagbesteding hebben. Wij stelden Bente een aantal vragen over de opleiding. Haar antwoorden? Die lees je hieronder!

Waarom heb je voor de opleiding gekozen?

Ik heb voor de opleiding gekozen omdat ik het belangrijk vind dat ieder mens een zinvolle dagbesteding moet hebben. Hier draag ik graag mijn steentje aan bij. Ik ben vanaf kleins af aan al een grote dierenvriend. Hier wilde ik graag iets mee doen tijdens mijn opleiding. De combinatie van mensen met een hulpvraag en dieren vind ik erg bijzonder en leuk om te zien!

Wat leer je tijdens de opleiding?

Ik word opgeleid tot persoonlijk begeleider voor op een zorgboerderij. Mijn lessen bestaan uit drie verschillende onderdelen, namelijk:

  • Zorg – In dit onderdeel leer ik alles over verschillende doelgroepen en hoe je deze doelgroepen het beste kan begeleiden. Maar ook hoe je bijvoorbeeld activiteiten organiseert en zorgplannen schrijft.
  • Dier – Tijdens deze lessen leer ik alles over verschillende rassen, de verzorging van verschillende dieren én hoe je dieren in kan zetten in de praktijk.
  • Teelt – Tijdens deze lessen leer ik onder andere hoe je een moestuin aanlegt en onderhoud.

Loop je stage tijdens de opleiding?

Jazeker! Tijdens deze vierjarige opleiding loop je elk jaar stage. Daardoor kun je de geleerde theorie omzetten in de praktijk.

Wat wil je na de opleiding gaan doen?

Na mijn opleiding wil ik graag gaan werken op een plek waar dagbesteding aangeboden wordt in combinatie met dieren. Dat lijkt me superleuk!

Zou je de opleiding aanraden?

Absoluut. Ik heb het supererg naar mijn zin op de opleiding en daarom zou ik het iedereen aanraden om ook deze opleiding te volgen!