Irene vertelt

over dierenartsassistent paraveterinair

Irene wil gaan werken in een praktijk voor gezelschapsdieren

Tijdens de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair leer je hoe je medische handelingen moet uitvoeren, klanten ontvangen en hoe je kunt adviseren over voeding en verzorging. Hou jij net als Irene van mens en dier? Dan past deze opleiding misschien wel bij jou.

Irene volgt de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair. Hieronder lees je haar verhaal.

Irene

Waarom heb je voor de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair gekozen?

Mijn naam is Irene van Brakel en ik ben 23 jaar oud. Inmiddels ben ik verloofd met de liefde van mijn leven! Voordat ik begon met de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair heb ik de opleidingen Dierverzorging (niveau 2) en Dier en gedrag (niveau 3) gedaan bij Yuverta. Toen ik hiermee klaar was wilde graag nog verder leren, dus ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Deze vond ik in de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair bij Yuverta mbo Nijmegen. Ik ben gek op dieren én mensen, daarvoor is dit echt de perfecte opleiding!

Wat leer je allemaal tijdens de opleiding?

De opleiding bestaat uit een paar dingen: theorielessen, praktijklessen, keuzedelen en stage lopen in een dierenkliniek. Je leert over ziektes, aandoeningen, behandelingen, maar ook hoe je een eigenaar te woord moet staan of adviseren. De opleiding duurt 4 jaar en met dit diploma kun je in heel Nederland aan de slag als dierenartsassistente. Je wordt écht de rechterhand van de dierenarts.

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

Ik vind het afwisselende rooster op school, maar zeker ook het werken in de praktijk fantastisch! En hoe fijn is het dat we op onze school een eigen dierenartspraktijk hebben? Het liefst ga ik nadat ik volgend jaar juli afstudeer aan het werk in een praktijk voor gezelschapsdieren, dan komt ook mijn Besluit Houders van Overige Zoogdieren en Hond/Kat mooi tot zijn recht. Dit is een soort extra diploma, een erkenning om te werken met deze dieren.

Ik zie jullie graag tegemoet op de opleiding!