Student aan het woord

Quincy vertelt over de opleiding Dier en management

Quincy volgt de opleiding Dier en Management

Tijdens de opleiding Dier en management leer je onder andere over dierverzorging, voortplanting, voeding  en communicatie. Ook het werken met mensen én ondernemen staan centraal. Wij stelden Quincy een aantal vragen over de opleiding. Zijn antwoorden? Die lees je hieronder!

Wist je trouwens dat Quincy ook onze mbo-ambassadeur is? Bekijk deze video om daar meer over te weten te komen.

Kun je iets vertellen over de opleiding?

Zeker. Op dit moment zit ik mijn eerste jaar. Ik geniet volop van alle leuke en interessante lessen die we krijgen. Vooral Ethiek, gedrag en welzijn vind ik leuk. De stof die we daar behandelen valt precies in mijn straatje. Een stukje psychologie, normen en waarden, discussiëren en natuurlijk dieren!

Hoe gaat het eerste jaar van de opleiding ongeveer?

In het eerste jaar begin je rustig. Alles wordt langzaam opgebouwd. Als je wilt kun je versnelt de opleiding doen, bijvoorbeeld als je graag wat sneller door de stof wilt gaan.

Wat vind je van de school?

Naast de opleiding is ook de school erg veelzijdig en open naar iedereen. Dat is leuk. We hebben bijvoorbeeld een GSA (Gender and Sexuality Alliance) en een Studentenraad. Op die manier probeert de school de studenten en het personeel een zo’n fijn mogelijke tijd te bieden.

Is er iets dat je minder leuk vindt aan de opleiding?

Je hebt altijd, zoals bij alles, een mindere kant. Voor mij zijn dat de lessen BLS (burgerschap, levensbeschouwing en samenleving). De lessen focussen vooral op het stellen van doelen om zo een beter toekomstperspectief te krijgen. Maar voor mensen zoals ik, die al een sterk toekomstplan hebben, voelt de les overbodig. Maar, er worden gelukkig ook andere erg belangrijke dingen behandeld. Bijvoorbeeld om de sfeer in de klas te verbeteren.

Zou je de opleiding Dier en management aanraden?

Ik zou de opleiding zeker aanraden aan iedereen die houd van dieren en graag een leidinggevende rol wil hebben in een bedrijf gericht op dieren. En ik raad het aan, aan iedereen die het leuk vind om heel veel te leren over alles wat met dieren te maken heeft.