Kira over Dier en gedrag

Studenten aan het woord

Kira loopt stage in het buitenland tijdens haar opleiding

Tijdens de opleiding Dier en gedrag maak je kennis met allerlei soorten dieren. Je leert over hun welzijn én je leert het dierengedrag te doorgronden en te trainen. Wij stelden Kira (19) een aantal vragen over de opleiding. Haar antwoorden? Die lees je hieronder!

Waarom heb je voor de opleiding gekozen?

Ik kwam bij Yuverta op school met het idee om Paraveterinair te studeren en daarna iets met muziek te gaan doen. De opleiding Paraveterinair beviel mij niet helemaal. Daarom stapte ik over naar de opleiding Dier en gedrag.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Ik leer op de opleiding veel over dieren en hun gedragingen. Dat vind ik heel interessant. Ik zit momenteel in het mooie Spanje omdat ik een buitenlandse stage loop bij ACE Charity. Het is echt een aanrader om een buitenlandse stage te lopen als dat mogelijk is. Het is een super ervaring en je steekt er echt wat van op!

Kun je meer over je buitenlandse stage vertellen?

Bij ACE leer ik veel over verschillende honden en heb ik veel te maken met hondjes die een verleden hebben. Zo is er bijvoorbeeld Leon. Leon is erg verwaarloosd door zijn vorige eigenaren en zijn oren zijn afgeknipt. Ook dachten veel mensen dat Leon een leeuw was. Zij riepen de politie erbij die op hem hebben geschoten. Een erg vervelend verhaal.

Verder maak ik hondjes mee die allemaal iets hebben, maar superlief zijn. Ze hebben veel tijd en liefde nodig. Zo zijn er niet zo lang terug 16-17 Galgo honden binnengekomen. Zij zijn hangend aan een boom gevonden en aan hun lot overgelaten. Het is namelijk traditie in Spanje om jachthonden, wanneer jagers er klaar mee zijn, op te hangen aan een boom. Dat is natuurlijk helemaal niet leuk. Maar de stage zelf is echt een super ervaring.

Wat wil je later bereiken met de opleiding?

Ik wil later trimster worden en een eigen trimsalon openen. Hopelijk verhuis is ooit nog naar Spanje. Dan kan ik daar werken in een trimsalon en misschien wel een samenwerking starten met ACE.