Word jij de nieuwste bierbrouwer of bedenker van een nieuwe Tony Chocolonely smaak? Voedingsbedrijven zoeken veel nieuwe collega’s die kunnen werken met de nieuwste ontwikkel- en productietechnieken. Leer het allemaal met Voeding en techniek.
Grote kans op een baan
Alleen al in Zuid-Nederland zijn tienduizenden banen in de zuivelsector, groente- en fruitbedrijven, bierbrouwerijen en frisdranken- en zoetwarenindustrie. Zowel bij grote, internationale bedrijven als bij de kleine, ambachtelijke bedrijven. Genoeg te doen dus!
Wat leer je op school?
Tijdens de opleiding leer je over allerlei onderwerpen rondom de productie van voeding, zoals:
- productontwikkeling
- procestechnologieën
- trends en ontwikkelingen
- voedselveiligheid
- kwaliteitszorg
Wat leer je in de praktijk?
Op school leer je niet alleen uit boeken, maar ook met praktijklessen. Het bedenken en produceren van voeding gebeurt op school in onze testkeuken en laboratorium. Praktijkleren doen we ook buiten de deur. We organiseren excursies om je te laten zien hoe vakmensen in de voedingsindustrie werken.
Ieder schooljaar loop je een periode stage. Dan werk je bij een bedrijf aan een stageopdracht. Voorbeelden van stagebedrijven zijn Mars, Friesland Campina en Heineken.
Je regelt zelf je stageplek en kunt hulp krijgen met zoeken van je coach als je dat nodig hebt. Een overzicht van goedgekeurde stagebedrijven is te vinden op de website Stagemarkt.