Jans over Voeding en techniek/kwaliteit

Studenten aan het woord

Jans wil haar eigen bierbrouwerij

Tijdens de opleiding Voeding en techniek leer je werken met de nieuwste ontwikkel- en productietechnieken. Met een diploma Voeding en techniek op zak is de kans groot dat je snel een baan vindt. Alleen al in Zuid-Nederland zijn tienduizenden banen in de zuivelsector, groente- en fruitbedrijven, bierbrouwerijen en frisdranken- en zoetwarenindustrie. Zowel bij grote, internationale bedrijven als bij de kleine, ambachtelijke bedrijven.

Met de opleiding Voeding en kwaliteit word jij laborant die onderzoek doet naar de geur, smaak, kleur en kwaliteit van voedingsproducten. Met testen in het laboratorium en op de werkvloer controleer jij voedselkwaliteiten en voedselveiligheid!

Is dit net als voor eerstejaars student Jans iets voor jou? Lees hieronder haar verhaal.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Ik zit nu in mijn eerste jaar van de opleiding Voeding en techniek en Voeding en kwaliteit. Ik ben bij deze opleiding terecht gekomen via internet en het bezoeken van de open dagen. Na het eerste jaar kun je kiezen welke kant je het liefst op wil. Aan het einde van dit jaar kies ik voor de richting Voeding en techniek omdat ik mijzelf meer wil verdiepen in het proces van het bedenken van een nieuw product.

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

Het leukste aan de opleiding vind ik de stages, praktijklessen en de verschillende projecten waardoor je veel leert over de verschillende richtingen binnen de opleiding. Tijdens de opleiding leer je over het proces van voeding en wat voor soort product je er van kan maken en hoe je dit kan verbeteren.

Wat wil je na de opleiding gaan doen?

Als ik over twee jaar mijn diploma heb behaald wil ik mijn eigen bierbrouwerij starten en bierbrouwer worden. Vanuit daar wil ik nieuwe biersoorten ontwikkelen. Of ik ga doorstuderen en helemaal iets anders doen, maar bierbrouwen staat wel op mijn nummer 1.