omhoog

Assistent logistiek

Aanmelden
Niveau: BOL (1) en BBL (1)
Richting: Entree
Duur: 1 jaar
Crebo: 25254
Scholen:
+ 2 scholen

 Werk je graag met je handen? En wil je in de praktijk aan de slag, maar heb je geen diploma? Dan is de entreeopleiding de manier om in één jaar opgeleid te worden tot Assistent logistiek.

De entreeopleiding is dé manier om zonder diploma’s, een diploma te behalen dat toegang biedt tot vervolgonderwijs. Of een mogelijkheid om je beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt. De opleiding duurt één jaar. Ben je 16 jaar of ouder op 1 augustus in het jaar dat je wilt starten en heb je geen diploma? Dan is deze opleiding precies wat je nodig hebt!

Wat leer je op school?

Op school ontdek je kansen in de groene sector. Je krijgt praktijkvakken, maar ook theorie. In de entreeopleiding staan werknemers- en beroepsvaardigheden centraal. Werknemersvaardigheden die aan bod komen zijn onder andere:

 • persoonlijke hygiëne
 • arbeidsritme
 • instructies opvolgen
 • omgaan met sociale druk en kritiek
 • productievaardigheden
 • omgaan met geld

Daarnaast krijg je ook algemene vakken zoals rekenen en Nederlands. Het belangrijkste is dat jij jezelf in dit studiejaar ontwikkelt. Dan ben je klaar voor de volgende stap in je toekomst. 

Wat leer je in de praktijk?

Je leert veel in de praktijk. Daarom werk je, of loop je stage bij een erkend leerbedrijf van de richting naar jouw interesse. Daar leer je vakvaardigheden voor een baan als assistent in de logistiek. Je gaat aan de slag in bijvoorbeeld bij een transportbedrijf of distributiecentrum. 

Een overzicht van erkende leerbedrijven is te vinden op de website Stagemarkt

Doorleren?

Na je entreeopleiding Assistent logistiek kun je met je mentor in overleg of een niveau 2 opleiding voor jou haalbaar is. Ook kun je er voor kiezen om aan het werk te gaan. Met je diploma heb je in ieder geval een goede basis gelegd voor je verdere loopbaan in het beroep!

Beroepen

Als assistent logistiek werk je in de handel- en transportsector, bijvoorbeeld bij een groothandel, transportbedrijf, logistiek dienstverlener, distributiecentrum of productiebedrijf. Afhankelijk van de grootte en het type bedrijf waar je werkt, is het takenpakket breed of meer specialistisch. Het kan voorkomen dat je roulerend alle taken in het logistieke proces moet uitvoeren. Het kan ook zijn dat je binnen het hele magazijn werkzaam bent of dat je bijvoorbeeld alleen goederen verzamelt.

Meer informatie

 • Algemene vakken

  Je krijgt algemene vakken zoals Taal, Rekenen en LOB (Loopbaanbegeleiding en Burgerschap). In de LOB-les ga je ontdekken wat je na je opleiding wil. Je leert veel over jezelf, zodat je de juiste keuze maakt voor een vervolgopleiding of een baan.

 • Kosten

  Overzicht kosten van de opleiding


  Wettelijk lesgeld

  Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent en een bol-opleiding volgt, is het wettelijk lesgeld € 608- (studiejaar 2021/2022). Een bbl-opleiding kost € 126,50 (studiejaar 2021/2022). Je betaalt dat geld aan de overheid. 

  Schoolkosten

  Naast het cursusgeld zijn er ook kosten voor materialen, boekenpakket, bijdrage praktijkschool en naar keuze kosten voor logies tijdens een praktijkschoolweek en dergelijke. Deze kosten verschillen per opleiding en locatie, vraag ernaar.  

  Niet opleiding gebonden schoolkosten

  Niet opleiding gebonden schoolkosten zijn zaken die niet per sé nodig zijn om je opleiding te kunnen volgen, maar die de opleiding wel verrijken. Denk aan excursies (en collectief vervoer hierheen), de kennismakingsweek en praktijktrainingen.

  Regeling minimagezinnen

  Een opleiding kan duur zijn. Boeken, laptop of werkkleding: het moet allemaal betaald worden. Dat is zeker lastig als je nog geen 18 jaar bent en daardoor nog geen studiefinanciering krijgt. Als het inkomen van je ouder(s) of verzorger(s) maximaal 120% is van de bijstandsnorm, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming van de schoolkosten.

 • Toelating

  Toelating mbo niveau  1 (entree)

  • je bent op 1 augustus minimaal 16 jaar;
  • je hebt géén diploma van de middelbare school.
 • Waar kun je deze opleiding volgen?

  Yuverta mbo Horst-Spoorweg: BOL

  Yuverta mbo Horst-Expeditiestraat: BBL

Meld je direct aan voor de opleiding
Assistent logistiek

Delen
 • Facebook
 • Twitter
 • E-mail
 • WhatsApp
 • LinkedIn